De afgelopen week komen er eindelijk ook in Nederland verhalen van artsen en zelfs hoogleraren die grote vraagtekens gaan zetten bij wat er allemaal gebeurt.

Dat werd tijd. En het is dapper, want als je in Nederland als arts iets afwijkends zegt, loop je kans figuurlijk afgemaakt te worden door alle meelopers onder je collega’s, en uiteraard de media. Je zag het aan de video van longarts David Prins die kritische vragen stelde en vraagtekens ook over het gedrag van iemand als Bill Gates. Hij werd afgemaakt in de media, van links tot rechts, terwijl zijn vragen volledig terecht waren. Evenals zijn mening dat de overheid meer zou kunnen doen om de weerstand en gezondheid van de bevolking te verbeteren.

Sinds dag één van iets wat de geschiedenis zal ingaan als de ‘corona-tijd’ of wellicht de ‘corona-gekte’, heeft de WHO alle landen onder druk gezet om vooral alles dicht te gooien en op slot te doen. Zodra een land aarzelde, werd de druk opgevoerd. Zelfs als er nog geen dode was gevallen moest er gehandeld worden alsof de pest was uitgebroken. Ik vroeg me toen (al) af waar het op sloeg, het gaf mij een naar gevoel (geen angst, maar het gevoel iets opgedrongen te krijgen, het gevoel dat er iets niet klopte).  De WHO, de virologen en de epidemiologen hebben sedertdien de dienst uitgemaakt, al dacht premier Rutte dat hij de beslissingen nam.

Jaren geleden tijdens de Mexicaanse griep zagen we ook al dat de virologen het heerlijk vinden om al die aandacht te krijgen en ineens heel belangrijk te zijn. Het zijn net mensen. Maar in dit geval mensen die nogal eenzijdig hun aandacht alleen op virussen richten (en vaccins), en nauwelijks oog hebben voor alle andere zaken die met geneeskunde (en de maatschappij) te maken hebben. Dat alles nog los van het feit dat het wel of niet ziek worden alles te maken heeft met de toestand van het afweersysteem en minder met het virus zelf. Dat blijkt ook wel, want de kans ziek te worden als iemand binnen je gezin corona heeft is afhankelijk van het onderzoek ergens tussen de 5 en 35% - ver van de 100% die je zou verwachten bij zo’n ‘gevaarlijk’ virus. De kans het van iemand op straat op te pikken is nog veel kleiner.

Een paar dagen geleden liet de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving – ik wist niet eens dat die instantie bestaat – ook al weten dat het tijd werd dat anderen dan de virologen de dienst gingen uitmaken. Het is een handjevol artsen die nu de dienst uitmaakt in Nederland (en vrijwel alle andere landen) en alle andere artsen hun wil oplegt, daarbij geholpen door de politiek en vooral door angst. Angst die met name de WHO heeft gekweekt. Maar de schade die dat veroorzaakt heeft is enorm.

Schade niet alleen voor de economie met miljoenen werklozen en mensen die hun eten niet eens meer kunnen kopen. Schade onder andere ook voor patiënten met andere ziekten: meer doden door hartziekten, door malaria, door AIDS, 20% meer doden onder TBC patiënten, en vele malen meer doden extra door honger dan er doden door corona vallen. Het is maar een greep.

Kortom de maatregelen tegen corona zijn vele malen erger dan corona zelf. Dat zou te denken moeten geven. 

Ja, er gaan waarschijnlijk meer mensen dood dan tijdens een pittig griepseizoen. Er zou nu een oversterfte zijn van 9000 mensen, dat is ongeveer gelijk aan het heftige griepseizoen van een aantal jaar geleden. Wereldwijd zijn er nu 310.000 mensen overleden door corona (als dat waar is, want de cijfers worden redelijk omhooggestuwd door willekeur als het gaat om de doodsoorzaak), gemiddeld overlijden er aan griep zo’n 600.000 wereldwijd. En ja, ik weet dat die 310.000 nog niet het eindgetal zal zijn, misschien halen we die 600.000 ook wel. Maar dan nog.

Afgelopen week las ik ook dat het RIVM stelt dat vrijwel alle oversterfte door corona zal zijn veroorzaakt, want er waren nauwelijks andere virussen. Is dat zo? Er zijn altijd veel verschillende virussen in omloop, en er was nota bene een griepepidemie die gelijk viel met corona. Alleen ging toen ineens alles corona heten, terwijl er veel te weinig testen waren om dat te checken.

Het was ook de WHO die zei dat elke dode die misschien (!) corona gehad had als corona-dode moest worden genoteerd. Alsof ze de ernst van corona op alle mogelijke manieren erger probeerden te maken. Waarom? Is het gek je af te vragen wat ze daarmee winnen? 

Het is jammer dat iedereen die kritische vragen stelt door de ‘slapende mensen’ (de mensen die niet bereid zijn hun kritische verstand te gebruiken en klakkeloos de mening van de media als waarheid slikken) en angstige mensen worden verketterd, en tot complotdenkers worden gebombardeerd. Met de media uiteraard voorop.

Zelf heb ik een waslijst aan kritische vragen, maar ik zal ze hier niet opsommen. Ik ben allesbehalve een complotdenker, maar ben zeker niet blind en doof en achterlijk. De farmaceutische industrie is de afgelopen jaren voor miljarden beboet wegens oplichterij en het beduvelen van zowel mensen als overheden.

Ze hebben vele jaren geleden overheden gechanteerd om afgedwongen te krijgen dat ze nooit aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de bijwerkingen van vaccins. In deze periode hebben ze afgedwongen dat de minister zijn plan ten nadele van de industrie introk omdat ze anders niet konden garanderen dat we medicatie kregen tegen coronaMaar diezelfde duivelse industrie is nu ineens heilig omdat er misschien een vaccin zou kunnen komen……want over vaccins mag niet getwijfeld worden. 

Maar goed, het wordt tijd dat er een fikse discussie komt over wat er is gebeurd en gaat gebeuren. Want hoewel er vanuit de IC’s vreselijke verhalen zijn gekomen en ook nu via de media wordt gesteld dat het nog lang niet over is en we moeten oppassen voor nieuwe golven, moeten we ook constateren dat virusinfecties continu voorkomen en dat ze af en toe heftiger zijn dan andere jaren. En dat vaccins niet tegen alle virussen gemaakt kunnen worden en bovendien niet zaligmakend zijn; misschien zelfs wel integendeel. Is het immers niet zo dat sinds de grootschalige vaccins het aantal chronisch zieken fiks toeneemt?
Maar dit virus behandelen alsof het de Spaanse griep is, die 50 miljoen slachtoffers vroeg, lijkt toch zwaar overdreven.

Wat we ook zullen moeten accepteren is dat we eens doodgaan. En dat we maar deels zelf uit kunnen maken rond welke leeftijd. En dat als we niet gezond leven dat consequenties heeft. Als je je longen kapot rookt, maakt dat je kwetsbaar. Als je je lever kapot zuipt, maakt dat je kwetsbaar. Als je veel suikers naar binnen hapt, maakt dat je kwetsbaar. Als je op alle mogelijke manier gif naar binnen krijgt omdat je niet biologisch eet en van alles maar op je huid smeert en in je mond stopt, maakt dat je kwetsbaar.
Ik kan nog wel even doorgaan. 

Laten we eens wakker worden. En eens echt over gezondheid gaan nadenken.
Hoe blijven we gezond? Wat kunnen we doen om gezonder te worden? Waarom staan we toe dat ons eten – wat we nuttigen om gezond te blijven – vergiftigd wordt terwijl dat helemaal niet nodig is? Waarom doen we zoveel dingen die niet gezond zijn? En waarom denken we dat we alleen leuk kunnen leven als we ongezonde dingen doen? Waarom laten we ons door de overheid en de media zo gek maken een geneeskunde te omarmen die zelden mensen echt geneest, terwijl er veel vormen van geneeskunde zijn die dat in elk geval veel meer doen. Waarom nemen we de auto terwijl we net zo goed de fiets kunnen nemen, of zelfs naar de winkel kunnen lopen? Waarom met het vliegtuig op vakantie om daar te gaan liggen verbranden en je vol te gieten – dat kan thuis toch ook?

Ach, weet je, enerzijds prikkel ik nu een beetje met deze vragen, maar anderzijds zijn het wel dingen om over na te denken. Veel mensen denken dat ze ‘recht’ hebben op gezondheid. Maar vanuit welke optiek dan? We hebben maling aan de natuur en natuurwetten, terwijl wij bestaan en ontstaan zijn uit die natuur; onze voeding en zelfs onze geneeskunde heeft maling aan onze natuurlijke afkomst. We vergiftigen onszelf via onze voeding, ons drinken, onze medicijnen en onze ademhaling.

Hoezo recht op gezondheid?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn