Enkele dagen geleden kwam een kleinkind met zijn vingertje ergens tussen klem te zitten en uiteraard werd dat huilen. We kennen dat allemaal wel. Je vinger tussen de deur, tussen een tang, tussen een opklapbed (dat kan ik me nog herinneren), tussen een tuinstoel (idem), of onder een hamer (idem). Vele opties, alle even pijnlijk

Mijn standaardtherapie is op zo’n moment een combinatie van Arnica en Hypericum als homeopathische middelen. Arnica vanwege de ‘kneuzing van weefsel’ en Hypericum vanwege de ‘zenuwbeschadiging’. Over het algemeen is de pijn dan binnen een minuut weg.

Onmogelijk? Ja, vanuit de reguliere middelen als pijnstillers gedacht is dat zo. Ik heb een patiënt gezien die zelfs na 18 uur nog heel veel pijn had ondanks alle pittige pijnstillers en zelfs nadat ze een gaatje in z’n nagel hadden gemaakt omdat er een bloeding onder de nagel zat. Zelfs na die 18 uur was de pijn binnen twee minuten weg na een korrel Hypericum.

In dit geval bij toeval een korrel Hypericum met een potentie D1000. Dat wil zeggen dat het plantje (het geperste sap) 1000x (!) 1 op 10 verdund is. Dus eerst wordt het 1 op 10 verdund, dan wordt dat weer 1 op 10 verdund, etc. Dat 1000x, duizend nullen achter de komma. Het duurt een flinke tijd om het te maken, omdat er tussendoor flink geschud moet worden (wat tezamen potentiëren heet en het krachtiger maakt qua werking).

Chemisch (materieel) gezien is het zo dat er na 23x geen molecuul meer in zit. Voor mensen met een denkraam wat zich beperkt tot materieel denken, kan het dan dus al niet meer werken. Voor hen is het allemaal onzin. Hocus Pocus. Kwakzalverij. (Terwijl het energetisch door het potentieren krachtiger wordt, wordt het materialistisch immers zwakker). 

Maar hoe komt het dan dat de pijn binnen zeer korte tijd verdwijnt, veel sneller dan met de snelste en sterkste pijnstiller zou kunnen?
Suggestie? Suggestie bij een klein kind of bij een dier? (om dingen onzinnig te maken worden er inderdaad vaak onzinnig argumenten opgevoerd).
En hoe zit het met die man die 18 uur pijn had, ondanks alle pijnstilling en medische ingreep? Met al die medicatie werkte de suggestie niet, ook niet met het gaatje wat in z’n nagel werd gebrand, en ineens, na een korreltje, werkte het zo goed dat alle pijn weg was?

Grappig detail is dat de man helemaal niet in homeopathie ‘geloofde’. Zijn vriendin had hem – toen zijn pijn maar bleef voortduren en ze op vakantie wilden – gevraagd mij te bellen en iets te vragen.

Nog een bijkomend detail is dat ik net een buisje met korreltjes van iemand had gekregen (nadat ik het had voorgeschreven, maar vaak is 1 korrel genoeg voor de therapie) en dat het die hoge potentie had. Want normaal gesproken werd ik zo door mijn ‘wetenschappelijke’ opleiding beïnvloed dat ik voor lagere potenties koos. Immers, dan ‘zat er misschien nog wat in’ – ik ben ook opgeleid om materieel te denken, dat is duidelijk. Deze casus bracht bij mij ook een besef en verandering teweeg!

Behalve bij Arnica, want daar had ik al de ervaring dat heel hoge potenties in staat waren heel snel te werken bij builen of verstuikingen bijvoorbeeld, om daarmee de pijn te verminderen en het herstel te bespoedigen.

Ik heb bij mijn eigen kinderen gezien hoe na een val er een ei op het hoofd ontstond, wat binnen een paar minuten weer verdween na Arnica D200 of D1000 (of zelfs D30, minder hoog).

Maar als het dan materieel niet kan werken, is het dan magie? Is het ‘toveren’?

Nee, helemaal niet.

Ons lichaam bestaat namelijk niet primair uit materie. Dat maakt weliswaar dat we het kunnen zien en voelen, maar primair bestaan we uit energie.
Elk molecuul bestaat voor 99% uit ‘niets’ en slechts 1% uit materie. Ons lichaam bestaat uit moleculen, en dus ook voor 99% uit ‘niets’ en maar 1% materie. 

Dat ‘niets’ is overigens niet niets, maar ‘energie’. Energie gecreëerd door de snel bewegende microscopisch kleine deeltjes. Of wellicht is het andersom en is het de energie die de deeltjes creëert of beïnvloedt. Hoe dan ook, we bestaan primair uit energie.

En als die energie verandert, veranderen wij.
Denk maar aan het binnenkomen in een ruimte en je voelt dat er net een hevige ruzie is geweest, of dat er net iemand is overleden. Ten eerste voel je dat er iets (mis) is, ten tweede verandert je eigen gevoel ook direct. Zelfs zo dat je vaak voelt wat er aan de hand is! 

Energie heeft zo invloed op ons gevoel en op ons lichaam. Gevoel/energie heeft zelfs grote invloed op onze gezondheid. Als we meer positief gevoel hebben als dankbaarheid, respect, liefde, vrede e.d. hebben, beïnvloedt dat onze gezondheid in positieve zin. Terwijl negatief gevoel als angst (Corona! Media! Politiek!), boosheid, jaloezie, verdriet, e.d. de gezondheid negatief beïnvloeden, ons ziek kunnen maken. 

(Een mooi voorbeeld is de persoon die naar zijn werk komt en de collega's - afgesproken werk - zeggen allemaal 'wat zie je er belabberd uit, ben je ziek?'. En hoewel de persoon tevoren niets mankeerde, vertrekt ie na een uurtje wit en ziek naar huis....) 

En een homeopathisch middel is in feite energie. Energie die gegeven op het juiste moment om de juiste reden (en in de juiste potentie) de energie van het lichaam corrigeert op het moment dat het verstoord is. Zo simpel is het. En bij acute dingen als kneuzingen, vingers tussen een deur, zelfs heftig verdriet, en dergelijke is het relatief makkelijk omdat in die gevallen iedereen vrijwel hetzelfde reageert, ook qua energieverandering.

Als het om ziekte gaat is het een stuk lastiger omdat je dan moet gaan uitzoeken welke energie die persoon ‘nodig heeft’ om weer in de eigen kracht te komen. Wat de oorspronkelijke energie van die persoon is, die nu verstoord is. Dat maakt dat je veel over de persoon moet weten, en over de klacht, en die gegevens moet vergelijken met de duizenden homeopathische middelen die bestaan. Niet voor niets duurt een homeopathisch consult lang en is er zo'n intensieve studie aan verbonden. 

Maar de essentie blijft: wat een homeopathisch middel doet is de energie corrigeren zodat het lichaam weer naar de gezonde staat terug kan keren. De materie volgt vervolgens de energie, zodat herstel kan optreden.   

De materie aan de leiband van energie dus, en niet andersom.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn