Het gaat zo goed met het Corona-plan, dat er waarschijnlijk nieuwe maatregelen worden afgekondigd.

We mogen al niet meer knuffelen, niet zingen en niet juichen……..
Zelfs niet meer vrij ademhalen als we in Rotterdam, Amsterdam of het openbaar vervoer stappen.

Maar het is niet genoeg. Deskundigen vallen over elkaar heen om te vertellen dat er nog grotere rampen dreigen en het helemaal niet goed gaat.

 Jongeren neigen – op dit moment volledig begrijpelijk (en misschien ook wel terecht) – zich steeds minder aan de maatregelen te houden. (Zij zijn niet kwetsbaar, ze worden niet of nauwelijks ziek, waarom zouden zij alle plezier opzij zetten - laat ze plezier hebben, maar wel verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag, dus blijf bij kwetsbaren vandaan). 

Wat we zien is een vrijwel stabiele toestand als het gaat om ziekenhuisopnames en IC-opnames, idem wat betreft sterfte. Vele malen lager zelfs dan aanvankelijk de bedoeling van de maatregelen was, want die waren bedoeld om de overstroming van de IC’s te voorkomen.

Wat we wel zien is een toename van het aantal positief geteste personen, cijfers die niets zeggen – zeker gezien het stabiele beeld van de ernstig zieken – mede omdat iedereen wordt gepusht zich te laten testen. En dus vind je meer positieve testen, omdat tevoren mensen zich niet lieten testen vanwege de gevolgen ervan (o.a. binnen blijven). 

We horen steeds – al maanden – dat we de gevolgen na 14 dagen gaan zien. Welke 14 dagen dan? Welke gevolgen? Ja, er is een heel lichte stijging op de IC’s omdat de 1-2 mensen die er per dag belanden er wat langer liggen dan gebruikelijk. Maar verder is alles stabiel. Niets aan de hand dus. En dat is al vele weken zo. 

 Ik kan niet anders concluderen dat de angst het wint van het gezonde verstand, dat er een soort van waanzin is ingetreden in het verstandelijk functioneren van veel zogenaamde deskundigen (=mensen die op een klein gebiedje deskundig zijn en zich nu met een groot gebied bemoeien). Er wordt niet met het verstand gedacht, het gevoel wordt al helemaal uitgeschakeld, maar er wordt gedacht met de emotie angst.

Nu laat het RIVM weten dat er meer griepprikken zijn besteld, en ze gaan mogelijk vroeger gegeven worden. Maar de griepprik heeft niets met corona te maken, sterker nog, het beschermt specifiek tegen alleen het virus in de prik (en versterkt dus niet de afweer in de breedte wat een natuurlijk griepvirus wel doet). Bovendien bleek uit onderzoek dat de kans op corona na een griepprik behoorlijk groter is. Met welke logica dus deze actie? Wordt de angst die gecreëerd wordt nu gebruikt om meer griepprikken aan de man te brengen, terwijl ze eerder averechts werken? 

De volgende maatregelen lijken misschien logisch: 

 • We mogen elkaar helemaal niet meer begroeten (je weet niet wat je ermee kan overbrengen)
 • We mogen niet meer lachen in deze ernstige tijden, zeker niet in het openbaar
 • We mogen elkaar niet meer aankijken binnen een straal van 5 meter, want je weet niet wat een blik kan overbrengen, sommige kunnen immers doden

Maar het blijft natuurlijk gissen, want misschien heeft de overheid het licht wel gezien. Ze was immers nooit zo begaan met onze gezondheid en nu mogen we ineens niet eens meer in aanraking komen met een virus (zelfs als dat leidt tot immuniteit – of misschien wel juist daarom denk ik cynisch, immers dan heeft een duurbetaald vaccin geen zin meer). 

Dus misschien heeft de overheid ineens beseft dat er per dag meer dan 120 mensen aan kanker doodgaan, ondanks (of dankzij) de giftige chemotherapie en de beschadigende bestralingen die worden gegeven. En dat dat bovendien grotendeels te voorkomen is door een paar simpele maatregelen.

Dus misschien worden o.a. de volgende maatregelen wel afgekondigd:

 • Alle suikers en snoepgoed wordt uit de winkels gehaald omdat suikers directe voeding is voor kankercellen
 • Alle kant-en-klaar producten worden verboden vanwege de vele toevoegingen die niet goed voor ons lichaam zijn
 • Alcohol gaat op rantsoen omdat ook daar een duidelijke wetenschappelijke link is met kanker
 • Sigaretten worden verboden
 • Alle pesticiden en insecticiden worden per direct verboden omdat vrijwel al ons eten en drinken besmet is met deze middelen die ongezond zijn voor ons lichaam
 • Roundup – een ervan – wordt vernietigd, nu nog gewoon te koop bij de tuincentra, maar volgens Amerikaanse rechters wetenschappelijk bewezen kankerverwekkend
 • Zachte plastics worden verboden vanwege de effecten van de weekmakers op de hormonen (en hormoongevoelige kankers), dus geen producten meer verpakt in plastics
 • Op een nader te bepalen wijze wordt thuiswerken verplicht en het autorijden beperkt om de hoeveelheid giftige uitlaatgassen te beperken
 • Brommers en op benzine rijdende scooters worden per direct verboden vanwege de gigantische uitstoot van giftige uitlaatgassen
 • Biologische voeding wordt met ingang van 1 september 20% goedkoper en alle groenten en fruit die op enigerlei manier anders bewerkt zijn 20% duurder
 • Met uitzondering van biologisch vlees wordt vlees 50% duurder omdat het tot de producten behoort die niet goed voor ons zijn
 • Ook zuivelproducten, op roomboter na, worden fors duurder.
 • Mensen die elkaar emotionele schade berokkenen worden gestraft.
 • Plantaardige oliën die bijdragen aan ontstekingen (en indirect dus ook aan kanker en chronische ziekten), zoals zonnebloemolie, frituurvet, raapzaadolie, palmolie, e.d. worden 2x zo duur. Olijfolie en kokosolie worden via subsidie veel goedkoper.
 • Postbus 51 wordt in ere hersteld, al worden er vanaf nu vooral voorlichtingsfilms en oefensessies getoond. Zoals bijvoorbeeld EFT sessies om emotionele ballast te verwijderen, Qigong sessies om het bewegingspatroon te verbeteren en de weerstand en gezondheid te verbeteren, uitleg over vasten omdat het goed is voor de gezondheid, etc.
 • Omdat veel medicatie het microbioom verstoort en vele bijwerkingen heeft, en bovendien mede leidt tot de vele chronische aandoeningen, moet er veel minder reguliere medicatie worden voorgeschreven en wordt er gewerkt aan een samenwerking van reguliere en ‘alternatieve’ artsen, waarbij die laatsten als eerste hun voorschriften mogen doen, zo nodig gevolgd door reguliere aanpak als het niet blijkt te werken. 
 • Omdat de juiste supplementen bijdragen aan een beter immuunsysteem en daardoor minder ziekte, mogen producenten weer op de producten zetten waar het goed voor is.
 • Omdat ook homeopathie wetenschappelijk heeft aangetoond werkzaam te zijn en een bijdrage te vormen aan een gezondere wereld, geldt daar hetzelfde: op de potjes mag weer staan waarvoor het nuttig kan zijn.

Ach ik kan nog wel even doorgaan. Er zijn zoveel dingen die de overheid zou kunnen doen om het aantal kankerpatiënten terug te dringen, maar ik ben bang dat andere belangen veel zwaarder wegen dan onze gezondheid. De geschiedenis leert ons dat in elk geval.
Dus wat er nu gebeurt, het ‘abnormale normaal’ zal ik maar zeggen, is heel raar.

Het past niet in het normale plaatje. In plaats van de wereld weer normaal te laten zijn worden er steeds weer nieuwe dingen bedacht om de zaak op z’n kop te zetten.
Eigenlijk laat de maatschappij – en de mensen die zich niet houden aan de regels – zien dat het best oké gaat, maar de bewindsvoerders zien met een andere bril. En sowieso trilt hun bril wat van de angst-bibberaties, dus misschien is het daarom dat ze niet goed zien. Politici willen in het algemeen vooral scoren, dus die zeggen wat ze denken dat de kiezers willen horen. Berekenend onverstandig en onbetrouwbaar dus. 

Terwijl de kans op een tweede golf juist door de vele positieve testen elke dag kleiner wordt, wordt die tweede golf (en de positieve testen!) telkens opgevoerd om meer maatregelen te nemen of voor te stellen. 

Persoonlijk ben ik benieuwd hoe lang de maatschappij deze gekte nog accepteert. Terechte maatregelen oké, maar als de overheid in paniek schiet en er niet meer weet uit te komen, gaat er iets fout. Gelukkig is de baas van het RIVM op dit punt tot nu toe de enige enigszins verstandige factor (dat ik dat ooit zou zeggen). 

Maatregelen om angst die nergens op stoelt, of maatregelen om de maatregelen, het zijn zaken die in niet thuishoren in een land wat wordt geleid door intelligente mensen. Mocht de lock down nog ‘intelligent’ heten, daarna is het allemaal wat minder intelligent geworden vrees ik. Zeker alles wat in de media breed wordt uitgemeten. Om als kapitein je roer enigszins recht te houden op die golven van gekte, kritiek en ophitserij..........pejte af voor onze premier. Niet mijn kleur, maar op dit punt doet ie het goed. 

In de homeopathie heb je een middel wat je kunt geven als mensen bijvoorbeeld op een hond reageren alsof het een tijger of leeuw is. Kortom extreme angst waar dat niet terecht is. En daardoor steeds verkeerde angstige beslissingen, op onterechte angst gebaseerd.

Ik heb het gevoel dat veel mensen – inclusief veel politici – eens zo’n middel zouden moeten nemen, om dingen weer in hun juiste perspectief en proporties te zien.

Maar...........hoewel deze corona-hype en alle aandacht ervoor allemaal een beetje overtrokken aandoet, laten we ook verstandig blijven. De getallen zijn nu oké, maar als iedereen alle gewone maatregelen als handen wassen, een beetje afstand houden, de drukte niet opzoeken en bij ziekte verstandig thuisblijven aan de laars lapt, kan alles zomaar omslaan en krijgen al die doemdenkers gelijk.
En bovendien, laat de mensen uit de risicogroepen vooral ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich beschermen. Niet met onzin-maatregelen, maar wel op dezelfde manier als ze dat met een griepepidemie zouden doen, die voor hen net zo gevaarlijk zou zijn. 

Als iedereen gewoon z'n gezonde verstand gebruikt, maar vooral niet vergeet z'n intuïtie (heel wat anders dan angst - als er angst is ben je afgesloten van je intuïtie, net als van de maatschappij/het universum/genezing) te gebruiken, komt het allemaal goed en kan de maatschappij de draad weer oppakken. Hopelijk wel op een meer duurzame manier. 

We gaan het zien.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn