3. Het Ministerie van Waarheid

In het boek werkt de hoofdrolspeler Winston Smith op het ministerie van Waarheid. Een ministerie waar men de geschiedenis vervalst, gebruik makend van kranten en documenten.
De waarheid wordt naar de hand gezet van ‘Big Brother’, van ‘De Partij’.

Maar dat gebeurt toch niet bij ons? Dat kan toch niet?

 Is dat zo?

Enerzijds wordt er op allerlei gebieden steeds meer informatie tegengehouden en geblokkeerd die niet uitkomt voor de gevestigde orde. Ik heb het dan niet over allerlei waanzinnige complottheorieën, maar over wetenschappelijke feiten en ervaringen van integere wetenschappers en artsen. Ik weet niet of het op alle gebieden zo is, maar ik ben uiteraard geïnteresseerd in alles wat met geneeskunde te maken heeft. Dat ben ik al 50 jaar en dat gaat niet meer weg. Altijd ben ik op zoek naar meer en betere kennis om gezondheid te bevorderen.

En dus wil ik ook kritische informatie horen, zodat ik zelf kan bepalen wat wel en niet klopt, waar ik wel of niet in wil meegaan, waar ik wel of niet anderen mee kan helpen. Al is het alleen al door de informatie door te geven. En wat ik in de loop der jaren heb ontdekt is dat hoe dichter we bij de natuur blijven - het plantenrijk, de natuurwetten - hoe beter we de gezondheid dienen. Maar dat is lijnrecht tegen het belang in van de farmaceutische industrie en de gevestigde orde, omdat daar weinig aan te verdienen is. 

Vergeet ook niet dat ik zelf als conclusie trok dat ik een soort van kwakzalver was als huisarts (vrijwel niemand genezen, wel de hele dag recepten voorschrijven en doen alsof dat geneeskunde was), en vanuit de wil te genezen op zoek ben gegaan naar beter. En net zoals ik doen wereldwijd veel artsen dat. Sommige – zoals Richard de Leth – zelfs al voordat ze aan hun reguliere geneeskunde beginnen. Maar vrijwel al die mensen hebben wel een geneeskunde-opleiding, ze zijn deskundig en door hun interesses en opleidingen vaak veel deskundiger dan de meeste reguliere artsen. Bovendien leren ze van de ervaring en het toepassen van nieuwe ontwikkelingen, welke in de reguliere geneeskunde worden tegengehouden door de gevestigde orde en inflexibiliteit. 

Maar goed, op mijn gebied, dat van de geneeskunde, zie ik veel beperkingen en censuur. Artsen en therapeuten die op de social media worden geblokt en waarbij zelfs de account wordt verwijderd. Omdat ze de waarheid vertellen, omdat ze dingen vertellen die niet uitkomen voor de gevestigde orde, voor de industrie.

Toen ik het boek wilde bestellen wat over de ‘besmettelijkheid mythe’ gaat (puur uit nieuwsgierigheid), kon ik dat niet via Amazon bestellen. Ik heb een Kindle en moet bij Amazon bestellen om het erop te kunnen lezen, maar dat kon dus niet. Dus kocht ik het bij Bol en las het op een andere app op mijn ipad. Amazon censureerde, daarom kon ik het daar niet kopen. Ik begrijp ook waarom het wordt gecensureerd, want het vermeld feiten waarvan de reguliere geneeskunde en de industrie helemaal niet willen dat ze bekend zijn omdat ze de hele basis ervan aan het wankelen brengen. 

Maar ook onze ministers hebben geprobeerd Bol onder druk te zetten waar het ging om boeken die kritisch over vaccins waren. Waarom? Tja, dat is de vraag. Er zijn vast mensen die denken dat het in het belang is van onze gezondheid is, maar anderen weten dat het is om juist niet de waarheid te horen. Al die kritiek heeft namelijk niet alleen een basis in waarheid, maar als het teveel bekend zou zijn, zouden steeds meer mensen zich gaan afkeren van vaccins.

Soortgelijke dingen gebeuren ook met supplementen en alternatieve geneeswijzen. Homeopathie ligt vrijwel steeds onder vuur terwijl het wereldwijd miljoenen mensen heeft geholpen met klachten waar regulier niets mee weet te doen. En ik weet het, want ik zag het vrijwel dagelijks. Ons lichaam bestaat vooral uit cellen en bacteriën/virussen en elke cel heeft vitamines en mineralen nodig om optimaal te functioneren. Zijn die er niet voldoende, vermindert de functie en dus vermindert de gezondheid. Maar informatie daaromtrent is niet goed voor de industrie, het zorgt voor meer gezondere mensen en dus minder medicijnverbruik…….. daarom mag zelfs niet op de verpakking staan waar het goed voor is. Net als bij de homeopathische middelen. 

Ook nu met Covid zien we dat de meeste chiropractors en osteopaten gesloten zijn, terwijl zij op holistische manier de gezondheid bevorderen, wat juist in deze periode broodnodig is. 

Enerzijds dus het blokkeren van juiste en oprechte informatie, en het tegenwerken van gezondheidsbevorderende praktijken, maar anderzijds worden er ook onwaarheden verteld waarvan wij – de bevolking – moeten geloven dat het waarheden zijn.

Niet voor niets liggen een paar ministeries de laatste tijd onder vuur omdat ze het hebben laten afweten. Het kabinet moest ervoor opstappen. De belastingdienst pakte onterecht een groot aantal mensen aan als fraudeur terwijl ze dat niet waren, deels het leven van die mensen verwoestend. Al die jaren werd een leugen vertelt en als waarheid opgediend.
Iets soortgelijks geldt voor de soap rond adopties uit het buitenland. Hoe waar zijn de verhalen rond de geadopteerde kinderen?

Als het gaat om Covid wordt ook de ene dubieuze bewering aan de andere gekoppeld. De mate van gevaarlijkheid, het percentage sterfte, het aantal coronadoden, de onderbouwing van mondmaskers, de veiligheid en effectiviteit van het vaccin, het wel of niet effectief zijn van maatregelen, de mate van besmettelijkheid, stuk voor stuk voorbeelden van hoe de waarheid gemanipuleerd wordt en (op z’n minst niet gehele) waarheden worden geponeerd. Soms verandert de waarheid binnen korte tijd en is er weer iets anders waar. 

Buiten Covid zien we dat ook als het gaat over bijvoorbeeld 5G en eerder al de effecten van de straling door smartphones. Of over het verband tussen vaccinaties en afwijkingen erna. Ladingen casuïstiek en dus bewijs, maar alles wordt op toeval geschoven. Lekker makkelijk, kun je alles lekker als onzin kenmerken. Jammer alleen dat de overheid op die manier veel mensen in de kou laat staan die een hoop ellende over zich heen hebben gekregen. Zoals kinderen met afwijkingen na vaccinaties, of zelfs sterfte, en mensen met behoorlijke last van de stralingen van de zendmasten en antennes. Iets wat alleen maar zal toenemen. Het feit dat we het niet allemaal begrijpen maakt niet dat het er niet is!
In ben vooral op het gebied van geneeskunde thuis, dus het is wat eenzijdig, maar de overheid is niet bezig met wat wel en niet waar is, het verdedigt de belangen van het geld, van de industrie, van hun eigen hachje.
Dat de zorg de Covid niet aan kan, komt bijvoorbeeld niet alleen omdat de ziekte zo heftig is (bij enkelen), maar vooral omdat de overheid(!) de marktwerking in gang heeft gezet en zowel ziekenhuisbedden als personeel heeft wegbezuinigd. En dat terwijl de vergrijzing toeneemt (en dus de zorgvraag) en de bevolking toeneemt….je zou dus het omgekeerde verwachten van intelligente mensen of een intelligente overheid. 1 + 1 = 2, maar soms is zelfs die rekensom te moeilijk. 

De manier waarop de vaccins die nog in de testfase zitten worden ‘verkocht’ als veilig en effectief – ik schreef het al eerder – is uiterst bedenkelijk. En hoe de overheid vindt dat iedereen zo’n beetje gevaccineerd moet worden met deze onvoldoende onderzochte vaccins die in potentie zeer heftige bijwerkingen lijken te kunnen hebben, is me een raadsel.

Zelfs mensen die helemaal geen vaccin nodig hebben worden ermee gevaccineerd. In feite een criminele actie als je weet dat het niet zomaar onschuldig is en het niet goed en objectief onderzocht is.

Hoe dan ook, de overheid bemoeit zich niet alleen met het blokkeren van oprechte informatie, maar helpt zelf met het verstrekken van onjuiste informatie.

Is het verschil echt groot met het boek?
Immers, als we al deze dubieuze zaken laten doorgaan leidt dat ertoe dat de komende generaties de verdraaide waarheid als de waarheid gaan zien…….. dus toch een soort vervalsing van de waarheid, toch een beetje meer 1984 dan wenselijk? 

 

Wordt vervolgd met deel 5: "4. De leider, Big Brother……"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn