Het is een beetje een rare wereld. Of misschien was dat altijd al zo, en valt het nu meer op.

Ik realiseer me steeds meer dat het deels komt door het verschil in ontwikkeling tussen de verschillende zielen/mensen op deze aarde. En ik bedoel nu minder de intelligente dan de spirituele ontwikkeling. Hoe meer wij mensen ons spiritueel ontwikkelen (door de tijd als ziel), hoe meer we in staat zijn meer te zien dan alleen de materiele (overlevings)kant van de wereld. We worden ons steeds meer bewust van alles om ons heen, steeds meer ook van onszelf en steeds meer ook worden we ons bewust dat we ons dat bewust zijn.

Het zijn stadia die maken dat we – mits we de positieve kant ‘kiezen’ – beter in staat zijn zaken als balans, vrede, rust en liefde te ervaren, er dankbaar voor te zijn, en te handhaven. Het maakt dat we meer en meer niet alleen voor onszelf op de wereld zijn, maar ook voor anderen. Dat we anderen willen helpen te groeien, te ontwikkelen. En daarin bescheiden, en niet zelfzuchtig, zijn.

Los van waar ikzelf sta – dat is niet aan mij om te bepalen – moet ik denken aan de manier waarop ik huisarts wilde zijn. Ik wilde mensen vooral helpen zichzelf te helpen. Mijn spreekuren liepen vaak uit omdat ik veel uitleg wilde geven, zodat mensen begrepen wat er aan de hand was, wat ze zelf konden doen, hoe ze het de volgende keer konden voorkomen. Het liefst zonder recept te hoeven geven, maar wel de weg naar de oplossing.
En ja, daar kon ik soms wel moe van worden, maar het gaf ook veel voldoening als mensen het begrepen bleken te hebben. En ook daar merkte ik grote verschillen tussen mensen, wat ik toen nog niet linkte aan een spirituele ontwikkeling.

Maar goed, alle zielen zijn dus bezig zichzelf te ontwikkelen naar een hoger niveau van bewustzijn, en iedereen (elke ziel) zit daarbij op een ander stukje van de weg. Sommige dicht bijeen, andere ver uiteen. Sommige beginnen net, andere zijn al ver.

En dat is wat we nu ook in de wereld zien waarin een helemaal niet zo dodelijk virus een enorme chaos heeft veroorzaakt en nu het grootste medisch experiment ooit op de mens wordt losgelaten alsof het een ‘must’ is om eraan mee te doen.

Los van wat ik verder zie dat er is, zijn dit gewoon feiten.

Om een idee te geven over de verschillen in ontwikkelingen qua bewustzijn:
De mensen die demonstreren tegen de maatregelen zijn in de ogen van de een onze helden, mensen die opkomen voor ons belang, voor onze gezondheid en voor onze vrijheid. Het ingrijpen van de overheid is veel te agressief en overdadig.
In de ogen van anderen zijn het ‘wappies’, ‘idioten’, ‘gestoorden’ (omdat ze niet begrijpen dat al die maatregelen ‘nodig zijn’). Het ingrijpen kan niet hard genoeg zijn.

En binnen die twee uitersten heb je dan nog een serie gradaties, mensen die op het ene punt bewuster zijn dan op het andere. Het maakt dat je met iemand kunt praten, het gevoel kunt hebben dat je op één golflengte zit, en even later liggen de meningen ver uit elkaar… Zoals dat met kennissen of familie zomaar kan gebeuren.

Maar deels wordt dit naast de individuele ontwikkeling ook veroorzaakt door de informatie die we krijgen. Daar komt de titel enigszins vandaan. Als je een computer hebt met een beperkt aantal programma’s, kun je er lang niet zoveel mee als wanneer je alle mogelijke programma’s hebt.

In potentie leven we in een wereld waarin we – zeker via internet – met iedereen verbonden zouden kunnen zijn, alle mogelijke informatie zouden kunnen vinden. En het woord ‘nieuws’ doet denken dat we via ‘het nieuws’ op de hoogte zouden worden gehouden van alle ins en outs rond onderwerpen.
Maar de machine hapert, de computer heeft te weinig programma’s. ‘We’ horen het laatste jaar meer niet dan wel. En met ‘we’ bedoel ik de wat minder bewuste mensen die zich tevredenstellen met wat de overheid en de media zeggen.

Want iedereen die iets meer z’n best doet om informatie te verkrijgen, kan informatie genoeg vinden die in tegenspraak is met wat het nieuws vertelt. Die aanvult wat het nieuws (niet) vertelt. Of je kan een genuanceerd verhaal vinden waarom bepaalde maatregelen wel of niet nuttig zijn.

Het nieuws via de media zorgt vooral voor angst en gedweeheid (bijna apathie), waarop Rutte destijds heel slim insprong door de lockdown ‘intelligent’ te noemen. Want daardoor dacht iedereen die zich eraan hield dat ze intelligent waren. 

Maar in feite horen we meer niet dan wel via de media.

We horen bijvoorbeeld niet dat er nog steeds geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat mondkapjes iets uithalen, maar intussen loopt wel iedereen in de winkels met die dingen voor en zien we van elkaar geen gelaatsuitdrukkingen meer, behalve de zelden lachende of vriendelijke ogen. Mensen lijken ook chagrijniger te worden.

Er is niet uitgelegd dat de 1,5 meter was om de druppeltjes met mogelijk virus te voorkomen, waardoor bij het dragen van mondkapjes de 1,5 meter afstand dus in feite onzin is. Toch lopen mensen zelfs met mondkapjes met grote bogen om elkaar heen of zijn boos als de ander de 1,5 meter niet aanhoudt. 

We horen niet dat kinderen geen enkel gevaar lopen bij dit virus, terwijl dat het des te riskanter en dubieuzer maakt om ze dan te vaccineren met een vaccin wat totaal niet op lange termijneffecten getest is. De media zouden ervoor moeten staan de kinderen te beschermen, maar in plaats daarvan berichten ze over de industrie (diezelfde industrie van list en bedrog) die nu vaccins op kinderen test…..alsof dat een volgende stap in de oplossing is…..oh wee, als je niet meedoet….. 

We horen niet dat er diverse experts zijn die vertellen dat het dragen van mondkapjes heel ongezond kan zijn, dat er 3 miljoen per minuut van gebruikt worden wereldwijd wat een enorme verergering van de ‘plastic soep’ geeft aangezien een groot deel ervan in het milieu (en de oceanen) belandt en vele ervan veel plasticdeeltjes bevatten.

We horen niet dat er al 5300 doden zijn gemeld als bijwerkingen van de vaccinaties in Europa. En zo’n 135.000 serieuze bijwerkingen. Gemeld door het Europese medische agentschap wat ook vond en vindt dat de klontering van de AstraZ vaccins niet bewezen kan worden, of dat de doden erdoor niet opwegen tegen het belang van de vaccinaties (die loze belofte van ‘normaal’) Die informatie wordt onthouden aan de mensen die niet actief zelf informatie zoeken of ontvangen. 

Maar even voor de duidelijkheid: als ik met mijn fiets door een lading glas rijdt, en even later een lekke band heb, is het lastig te bewijzen dat het komt door dat glas als er niet nog een glassplinter in mijn band zit. Maar is er iemand die eraan zou twijfelen? 

Waarom is 1 en 1 ineens geen twee meer? Het zou de media sieren als ze daarop zouden springen, het naadje van de kous zouden zoeken en ons goed zouden voorlichten, maar kennelijk is dat dus de taak niet meer van de media. 

Zo is het kennelijk ook niet hun taak om ons te vertellen dat er tienduizenden artsen zijn (Europees maar ook wereldwijd) die proberen hun stem te laten horen omdat ze het niet eens zijn met maatregelen of met de vaccins. Maar deze duizenden artsen worden in tegenstelling tot het handjevol 'nieuwe medische BN'ers' verstomd. 

En het is niet hun taak om ons te vertellen dat de belangrijkste kritische artsen wereldwijd – die voor duizenden mensen een betere gezondheid betekenden – van de social media zijn verwijderd, of dat hun video’s van Youtube zijn verwijderd. Zelfs als ze getallen noemden die de WHO of het RIVM gaf, of dingen die onze premier zei.

Het is kennelijk ook niet hun taak om te laten zien dat het RIVM het continu mis heeft met de voorspellingen en modellen. Dat ze steeds van het slechtste uitgaan en op basis daarvan de maatregelen ‘afdwingen’ van ondeskundige politici. We zitten nu in een situatie die beter is dan de beste voorspelling waarbij dan alle versoepelingen achterwege zouden zijn gebleven, inclusief dichte scholen. Dat zou toch te denken moeten geven, maar misschien is dat juist wat we niet mogen doen. Denken dus.

Dat is overigens ook het gevolg van die defecte machine van nieuwsmeldingen. Mensen die niet verder gaan dan de media krijgen een verwrongen beeld van de werkelijkheid, maar leven zo in die angst-wereld, dat ze niet eens geloven of zelfs maar horen wat er aan andere informatie komt.

Ik noemde afgelopen week in een gesprekje over corona de 5000 doden die ik eerder noemde, en had verwacht dat in elk geval iemand zou vragen hoe ik daar aan kwam. Er was geen enkele reactie en direct ging het over wie wanneer een afspraak voor de vaccins had………want ‘dan pas voelen ze zich veilig’. Overigens ging even later de kerkklok en kwam er een opmerking 'daar is weer een C-dode', daarbij voorbijgaand aan het feit dat er dagelijks gemiddeld 460 mensen sterven, waarvan op dit moment 'maar' 31 aan covid (misschien). 

Het is alsof de angst mensen in een koker plaatst waarbij maar één richting mogelijk is en alle informatie die van buitenaf komt niet doordringt. En de media zijn de rugwind in die koker (en de koker zelf)……..het enige computerprogramma wat werkt is door die koker lopen….. en de worst die voorgehouden wordt is een fakeworst: ‘het vaccin is de oplossing van alles’.

Zoals ik al zei, het is een rare wereld..........maar gelukkig nadert de zomer, met minder kans op ziekte, meer kans op mooi weer, en meer mogelijkheden dingen buitenshuis te doen. En dus ook de broodnodige verstrooiing en afleiding. Misschien verruimt dat de wereld een beetje. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn