Afgelopen week zag ik een kopje in het nieuws dat stelde dat er weliswaar een wat hoger plateau met ziekenhuisopnames was, maar dat het niet erg was omdat de vaccinatiegraad boven de 75% is. Het waren ‘de vaccins die het verschil maakten’. In positieve zin werd dit ongetwijfeld bedoeld.

Maar ik ben een nieuwsgierig mens, ik wil weten hoe het zit, dus.....

Dus keek ik naar de situatie een jaar geleden, toen er geen vaccins waren. Immers, we zitten aan het eind van de zomer, een periode waarin normaliter weinig mensen met griepachtige beelden in het ziekenhuis liggen. En nu hebben we vaccins ‘die het verschil maken’….

Wie schetst mijn verbazing? Er liggen op dit moment 4x zoveel mensen in het ziekenhuis en 5x zoveel op de IC als een jaar gelden om deze tijd. Niet maar 120, maar vele honderden in het ziekenhuis. Niet 38, maar meer dan 200 op de IC. 

Dus: normaliter liggen er geen mensen in het ziekenhuis met griepachtige virussen, vorig jaar een aantal omdat COVID nieuw was, en nu we de vaccins hebben liggen er 4-5x zoveel in het ziekenhuis……..meer dan 650 met COVID in totaal. Is dat niet raar?

Ik heb de afgelopen 1,5 jaar heel veel onzin horen uitkramen door bewindslieden en zogenaamde specialisten, maar om de huidige situatie af te doen als ‘de vaccins maken het verschil’ en dat positief te bedoelen, vind ik knap verzonnen. Probleem is alleen dat 80% van de mensen zo kritiekloos is geworden dat ze het als een waarheid accepteren. 

Maar ik heb leren rekenen. Het verschil met vorig jaar zijn de vaccins, daar zou ik het mee eens kunnen zijn. Maar als ik deze som maak, dan moet ik constateren dat dankzij of ondanks (vul zelf maar in) de vaccins er 4-5x zoveel mensen in het ziekenhuis liggen.......

Hoezo “de vaccins zullen de (enige) oplossing zijn”, de mantra die we vanaf het begin hoorden. En die ertoe leidde dat elke andere vorm van bescherming of weerstandverhoging werd afgeschoten. “Doe vooral niets om jezelf te beschermen, de vaccins zullen ons redden”. 

Laat ik eens kritisch naar de vaccins kijken. En een aantal punten op een rijtje zetten....

En hier zou nu een opsomming komen van wat we allemaal weten van de vaccins, en wat vooral niet klopt met de berichtgeving van de overheid en de media. 
Daarna zou ik het hebben over de toelatingscriteria en laten zien dat daar ook helemaal niets van klopt, dat het de wereld op z'n kop is......
Daarna over een aantal facetten die jammer en kwalijk zijn omdat ze ons de waarheid en informatie onthouden.
En het klopt allemaal wat ik zou schrijven (al geschreven had)...

Maar - nadat ik net naar Max Igan heb geluisterd ('Inspired' op You Tube) - stop ik hier en wis de rest van de tekst.

In kleinere blokjes zal het in deze blog wellicht langskomen............maar er is iets belangrijkers:

Het universum, en wat om ons heen gebeurt, is de spiegel van ons hart. Het energieveld van ons hart verspreid een bepaalde (zeer sterke) emotionele energie en onze wereld reageert daar op, geeft daar een passend gelijkend antwoord op.

Als we angst en boosheid uitzenden, krijgen we die terug. Als we blijheid, vertrouwen en liefde uitzenden, krijgen we dat terug.

En ik weet, we moeten de ogen niet sluiten voor onjuiste zaken, daarom ook deze blog, maar al te veel negativiteit is nergens goed voor. 

We zijn en blijven het gezondst met positieve ervaringen, met positieve emoties en gevoelens. Toen ik Max Igan hoorde, wist ik dat ik de rest van mijn verhaal onder het tapijt moest schuiven. Niet omdat het niet waar is, maar omdat ik het op dit moment niet wil delen. 

Zorg dat je positieve gevoelens hebt, dat je liefdevol bent (desnoods vooral naar jezelf of vooral naar je geliefde of je hond). Wat jij uitzendt, zul je aantrekken

Straal vertrouwen en gezondheid uit (voel het, ervaar het) en de kans is groot dat je gezond blijft. 

Ik eindig met de 2 zinnen waarmee ik mijn langere verhaal zou beëindigen:

Ik hoop op een rustig najaar (en vraag daar ook om).............(maar de kritische arts en mens in mij heeft regelmatig twijfels)........

Adem diep in.........hou even vast..........adem rustig uit. Leg je handen op je hart en denk aan alle mensen waar je van houdt........

(dat is de energie die goed is voor ons, voor onze medemens en voor deze aarde - hou vast dus)

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn