Vanochtend las ik een artikel over Nieuw-Zeeland, waar iemand was ontsnapt uit een quarantaine hotel. Er was jacht op de man gemaakt, maar gelukkig was hij na vele uren gearresteerd.

In Nieuw-Zeeland waren gisteren 49 positieve besmettingen, het land wordt 'bedreigd door COVID'………

Even voor de goede orde: wij hebben dagelijks al een maandlang tussen 2100 en 3000 besmettingen!
En het gaat om hetzelfde virus.

Je zou dus kunnen zeggen dat Nieuw-Zeeland zich nogal hysterisch gedraagt. Met uitgebreide quarantaine van gezonde mensen, lock downs en quarantaine hotels voor mensen die positief testen.

In plaats van dat dit verhaal – het zou een komisch futuristisch fantasieboek kunnen zijn – leidt tot een lachstuip, of het absurde ervan door de media wordt beklemtoond, wordt het gebracht als een ernstig incident, een bedreiging.

Hoewel ik bij al dit soort verhalen vooral naar de cijfers kijk – dat heb ik geleerd tijdens mijn studie en door de ervaringen in het leven – en dus gelijk zie dat het belachelijk is, zien de meeste mensen dit niet. Ze denken niet ‘waar gaat dit over, wij hebben 2900 besmettingen?”. Ze gaan mee in de spanning en bedreiging van het verhaal.

Dat is wat de media veroorzaken. Angst waar angst niet op z’n plaats is. Gevoel van bedreiging waar helemaal geen bedreiging is.

Hetzelfde gebeurt met de verhalen van de ‘experts’, de nieuwe BN’ers. Die nu vertellen dat er nieuwe pieken in de zorg aankomen in het najaar, dat de druk op de zorg gaat toenemen.
Het wordt gebracht als een nieuwe bedreiging, iets waardoor we weer angstig moeten worden. 

Maar elk najaar lopen de ziekenhuizen vol en worden de IC’s veel meer belast met griepachtige beelden. Vele jaren lagen de IC’s vol in zo’n periode. Er is dus niets nieuws en al helemaal niets nieuws aan de voorspelling. Een kind met een gering IQ zou dat ook kunnen voorspellen. Maar ja, die is geen BN’er.

Maar al dit soort verhalen zaaien angst, omdat mensen niet verder (meer kunnen?) nadenken dan de strekking van het verhaal. De angst verlamt het denken verder, en mensen worden als makke angstige schapen in plaats van de weldenkende rationele en analytische personen die je zou verwachten dat wij mensen met ontwikkelde hersenen zouden zijn.

Dat is de kracht van de media, en ze maken er gebruik van. Geen idee in opdracht van wie, maar op de een of andere manier wordt alles gebruikt om angst te zaaien, om vaccins te verkopen en op te dringen, om van muggen olifanten te maken, om het volk te bewerken.

Dat klinkt complotterig, ik weet het. Maar vertel mij maar waarom het anders gebeurt.

Waarom worden we voorgelogen, waarom worden onschuldige dingen opgeblazen, waarom wordt een stevig griepvirus opgewaardeerd tot een Ebola-achtig type, waarom wordt alle kennis die verworven is in epidemieën en pandemieën overboord gegooid om maskers, lock downs en quarantaine voor gezonden in te kunnen voeren, waarom worden kinderen met een experimenteel vaccin bestookt terwijl dat tot meer slachtoffers leidt dan het virus aan slachtoffers zou maken onder die groep, waarom…..

Ik kwam onlangs een mooie vraag tegen:
“Hou ik vast aan een leugen uit angst de waarheid te zien?”

Als het niet waar is dat dit virus zo dodelijk en bedreigend is, als het niet waar is dat maskers werken, als het niet waar is dat lock downs werken, als het niet waar dat is quarantaine voor gezonden zin heeft, als het niet waar is dat de PCR test betrouwbaar is, als het niet waar is dat de vaccins veilig zijn, als het niet waar is dat de vaccins goed beschermen, als het niet waar is dat de door de overheid verboden medicijnen niet werken, etc. 

Wat dan? Als dat allemaal niet waar is? Wat gebeurt er dan?

Dan moet er iets ‘groots’ zijn wat al die overheden in de tang heeft en dingen laat doen die niet logisch zijn. Of zoiets. Dat is een waarheid die zeer verontrustend is. Die bijna ondenkbaar is. En toch……..er moet iets of iemand zijn die aan de touwtjes trekt.

En wij zijn de marionetten.

Dus als we dat niet willen zijn, niet de speelbal van psychopathische macht, moeten we dat ontkennen, daar niet over nadenken. Dan moeten we geloven dat alles wat de overheid zegt waar is, ondanks het feit dat we weten dat het niet klopt…dan moeten we makke schapen zijn en ons als proefdieren laten gebruiken. Want dat maakt het leven gemakkelijker.
Of toch niet?

Al deze vragen op zich zijn al iets om gek van te worden. En de media dikken dat dagelijks aan…..

Maar: hoe boeiend dit soort informatie ook mag zijn, lees vooral ook ‘wij zijn scheppers’, want we moeten met elkaar naar een mooiere wereld!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn