Ja, we blijken scheppers te zijn. En op zich is dat helemaal ook niet zo moeilijk. Hoewel…..

Als ik nu terugkijk op de periode waarin ik met gedachten de drukte in mijn praktijk kon sturen, was dat een periode van hard werken, maar wel een waarin ik me gelukkig en relaxt voelde. Het was voor mijn fietsongelukken, ik deed werk wat ik fantastisch vond, zat dichter bij mijn ‘roeping’ dan ooit, was dagelijks aan het leren.

Daarnaast liep ik ’s ochtends naar de praktijk in het centrum en evenzo ’s avonds naar huis terug. 20 minuten wandelen ’s ochtend en ’s avonds. Een periode van ontspanning en bezinning. Een moment ook om te beseffen hoe fijn ik me voelde, hoe dankbaar ik me voelde met mijn gezin, met mijn werk, met ons tijdelijke huis, met mijn studies.
Kortom, een periode waarin ik me heel erg oké voelde. Ik realiseer me nu pas dat dat minder werd toen ik praktijk aan huis kreeg. Dat leek zoveel praktischer, maar toch, die wandelingen ontbraken….en er was minder ontspanning toch ook. Werk-aan-huis…

Hoe dan ook, om te kunnen scheppen, moeten we verbonden zijn met onze Bron, met het ‘Al’, met…….. En ik kan daar heel omslachtig over vertellen om niemand af te stoten omdat het te ‘zweverig’ klinkt, maar misschien kan ik beter ‘to the point’ zijn.

Het wordt te uitgebreid (komt later wel) om uitvoerig te vertellen over het hoe en wat, maar de informatie die ik gebruik komt van zielencollectieven (verder geëvolueerde zielen dan wij), bewustzijnscollectieven (waarschijnlijk hetzelfde maar ze noemen zich anders) en zielen die overgegaan zijn. 

Wat opvallend is (voor mij als ‘leek’), net zo opvallend als dat alle boeken die ik kon vinden over homeopathie ongeveer dezelfde paar middelen (van de duizenden die er zijn) noemden bij een bepaalde klacht, is dat ze op veel gebieden hetzelfde zeggen.
Zeker als het gaat om de Bron. Probeer je mind open te houden terwijl je verder leest, laat je niet blokkeren door de beperkte overtuigingen (geen oordeel!) van nu.

Ik zou een hele blog kunnen schrijven over hoe ik als nuchtere Hollander gaandeweg ben veranderd in een nuchtere Hollander. Het is dus maar wat je onder nuchter verstaat. Eerst was ik iemand die alleen geloofde in de reguliere geneeskunde en in dingen die ik zelf had gezien. Door de ervaringen die ik had, veranderde dat langzaam van ‘eerst zien en dan geloven’ in ‘eerst geloven en dan zien’. Ik wil daarmee zeggen dat het soms andersom werkt, dat je in iets moet geloven om het te kunnen ervaren. 

Door alle ervaringen ben ik dingen gaan accepteren die ik uit diverse bronnen te horen en lezen kreeg, maar die ik niet kon aanraken. Ik denk dat de meeste nuchtere Hollanders mensen zijn die alleen durven te geloven in wat ze kunnen zien en aanraken en misschien wel bang zijn voor al het andere (dat heet dan ‘nuchter’, maar is eigenlijk angst en een afwijzing van mensen die spiritueel verder zijn). Mijn huidige nuchter is meer van accepteren dat er heel veel meer is dan ik gezien en gehoord heb, dan ik kan aanraken, en dan ik begrijp, maar ook met twee benen op de grond staan.

Maar goed, via opmerkingen over volgende levens van Griekse homeopathisch leraren tot via de NEI-buddy belanden in vorige levens, kon ik weinig anders dan daarvoor open te gaan staan. De optie dat er vorige en volgende levens zouden kunnen zijn. Bovendien – eerlijk is eerlijk – trok het idee me ook aan. Het maakt dit leven nuttiger, je leeft ergens voor. En het tegendeel was toch ook niet bewijsbaar. Er waren veel meer ervaringen die maakten dat ik ging twijfelen aan mijn beperkte overtuigingen en me steeds meer open deden stellen voor 'dat wat niet zichtbaar' is. Oké, vorige en volgende levens dus ook.

De ‘collectieven’ die ik noemde hebben het uiteraard (immers, zij bestaan en hebben als mens geleefd) ook daarover. Wij waren ergens als ziel voordat we in ons fysieke lichaam kwamen. Je kunt dat op verschillende manieren benoemen, maar laat ik het de ‘zielengemeenschap’ of ‘zielengroep’ noemen. We komen als ziel uit een omgeving van pure liefde.
En gelukkig zijn de meesten van ons ook in een staat van pure liefde verwekt…

Overigens bezitten die geëvolueerde zielen alle kennis die er bestaat en weten alles wat er te weten is. Alle kennis is voor iedereen beschikbaar (alle zielen, deels dus ook voor ons).

Hoewel we nu in ons menselijke lichaam zitten, hebben we ook een groot deel wat niet-fysiek is, niet tastbaar. En we zijn en blijven altijd verbonden met waar we vandaan komen, met de zielenwereld. We kunnen dat op verschillende manieren benoemen, zoals Bron, God, Innerlijk Zijn, Bredere Perspectief, Bron-energie, JOU, wie-je-echt-bent, Goddelijke gids, etc. 

Je hoort weleens zeggen dat we na onze dood kunnen manifesteren door gedachten. Wel, dat doen zielen dus ook. Maar wij kunnen dat (dus) ook, mits we in verbinding zijn met onze Bron. We zouden hier zijn om te leren door tegenstellingen en diversiteit, om te scheppen (o.a. door andere dingen te willen dan we tegenkomen en daar een steeds duidelijker beeld over te vormen). Maar het belangrijkst zijn relaties, anders kunnen we niet leven. En de belangrijkste relatie is die tussen jou en JOU, tussen jou en je Bron, tussen jou en je Innerlijk Zijn, tussen jou en je Bredere Perspectief, tussen jou en God, tussen jou en……

Als die relatie goed is, ben je tot alles in staat, en kan je alles aan. Dan leef je zonder negatieve emoties. Sterker nog, negatieve emoties wijzen erop dat je niet in verbinding bent of niet in overeenstemming bent, met je Bron. En die negatieve emoties komen nooit door iemand anders, maar door je eigen gedachten, door wat jij doet met die situatie. De energie van je eigen gedachten over een situatie of een persoon zijn dan niet in lijn met je Bron-energie.

Je ziet dat negatief over een ander denken je dus enorm blokkeert, en je jezelf daarmee benadeelt. 

De energie van de Bron is liefdes-energie. Een heel positieve en krachtige energie. De energie van dankbaarheid, liefde, plezier, etc. verbind je met je Bron. Dat maakt ook dat je gezonder blijft (of weer wordt). Het maakt dat je kunt scheppen met gedachtenkracht.

Maar alle negatieve energieën en veel negatieve gedachten of daden, blokkeren de verbinding met je Bron. Ze maken dat je je minder prettig voelt, maken dat je gezondheid niet goed ondersteund wordt, maken dat je niet kunt scheppen, etc.

Grappig is dat ik van kinds af aan altijd heb gezegd dat ik van alle mensen hield (op enkele krankzinnige moordzuchtige leiders na), en dat elke ziel m.i. liefdevol was. Dat kwam van diep van binnen.

Ik vind dat terug in al deze kennis van ziekengroepen en bewustzijnscollectieven. Diep van binnen wist ik dat dus allemaal.

Liefde, diversiteit, tegenstellingen, een open mind, ze zijn allemaal heel belangrijk om te groeien en te leren. En dus kennelijk ook om je leven meer zelf in de hand te hebben…….

Scheppen kan gemakkelijk zijn, maar veel van onze ervaringen en opvoeding kunnen behoorlijk in de weg zitten…….. En daardoor is het ook heel gemakkelijk om juist die dingen te scheppen, die dingen over jezelf af te roepen of aan te trekken, die we niet echt willen. 

Wordt vervolgd………

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn