Zoals ik vertelde over James van Praagh en de vibraties/frequenties die hij opvangt van zielen ‘aan de andere kant’, zoiets geldt ook voor Esther Hicks. Samen met haar man Jerry was zij veel aan het mediteren.
En net als 'Carla' door Ra werd uitgekozen omdat zij én meditatief was én heel onbaatzuchtig, werd Esther om dezelfde redenen uitgekozen door een ‘bewustzijnscollectief’ wat zich Abraham noemt. Net als Ra kent Abraham een steeds iets wisselende samenstelling, maar spreken ‘Ra’ en ‘Abraham’ 'als één man', met universele kennis, de kennis van alle zielen.

Al vele jaren is Abraham via Esther een spraakwaterval (omdat ze de info heel snel moet omzetten in woorden) aan informatie over het leven, over het scheppen, over de dood, over alles wat maar belangrijk is.

Het is ook ‘Abraham’ die zich in eerste instantie tot Ester richtte met het plan een boek te schrijven over scheppen, over wat ons doel als mens is, waarom we in een menselijk lichaam zitten. Overigens ging het zowel bij ‘Ra’ als bij ‘Abraham’ niet over een nacht ijs. Het was een proces in stappen, waarbij uiteindelijk duidelijk werd wat de bedoeling was en hoe de communicatie het beste verliep.
Ik ga jullie daar allemaal niet mee lastig vallen, het gaat om de nuttige dingen die via ‘Ra’ en ‘Abraham’ verkregen werden, en die conform zijn met alle andere informatie uit de oude geschriften. Het is kortom informatie die niet te negeren is. En waar we ons voordeel mee kunnen doen. 

Zowel ‘Ra’ als ‘Abraham’ hebben al die kennis gedeeld, net als de zielen via James, om ons te helpen, om ons beter te laten begrijpen wat we hier doen, om ons te helpen een beter leven te hebben, om ons te helpen scheppen, om ons te helpen genieten van de lessen van het leven. 

En dat is waarom ik met deze blog ‘We zijn scheppers’ begonnen ben een deel van die informatie door te geven, vooral als het gaat om scheppen, om meer gaan genieten van het leven, van de lessen van dit leven, van ons avontuur. 

Ik moest de bronnen nu vertellen, omdat ik daardoor ook meer kan doorgeven. De zielen die informatie delen zijn onvoorstelbaar wijs met hun oneindige kennis. Maar als ik zonder de bronnen te vermelden dingen zou schrijven, zou dat erg betweterig en vooringenomen klinken. Het is niet van mij, ik geef het slechts door

Het lastige is dat terwijl de boodschap duidelijk en eenvoudig is, wij inmiddels door onze opvoeding en de verknipte wereld waarin we leven zulke ingewikkeld denkende individuen zijn geworden, dat we opnieuw eenvoud moeten (terug)leren om meer te kunnen gaan genieten van het leven.

We zullen eerst moeten gaan beseffen dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven, voor onze eigen wereld, voor ons eigen lichaam, voor onze eigen gezondheid, voor onze eigen relaties, voor alle ervaringen die we hebben. En hoe we die inkleuren

Daarbij zullen velen zaken als intuïtie en ‘hart’ terug moeten gaan vinden, want dat zijn onze enige echte betrouwbare kompassen. Liefde is uiteindelijk wat zorgt voor de verbinding met onze kern, met alle kennis, met de Bron, met wie-we-echt-zijn. 

Het gaat niet om geld, het gaat niet om competitie, het gaat om liefdevol met elkaar omgaan. Elkaar het licht in de ogen gunnen. Elkaar helpen en niet bestrijden.

Maar het is zo gemakkelijk om als je het ergens niet mee eens bent er keihard tegenin te gaan, ook al omdat je het gevoel hebt niet gehoord te worden met je tegengeluid. In deze tijd is dat helemaal duidelijk. Er gebeuren dingen die echt niet kloppen, misschien wel rampzalige dingen, maar er tegenin gaan werkt averechts. Het maakt die andere kant alleen maar sterker.

Dus moet je een andere weg vinden, een liefdevolle weg. Ook al wordt die weg niet door iedereen op waarde ingeschat, dat maakt niet uit. Leef vanuit je hart, vanuit liefde. Maar verwar dat niet met alles maar accepteren. 

Maar ook binnen de huidige wereld is het de kunst om zonder je gek en angstig te laten maken je weg te vinden, mét inachtneming van je eigen verantwoordelijkheid, met het naleven van je waarden en normen, en toch te genieten van het leven.

Volgens de informatiebronnen is dat ook het doel van het leven: genieten en leren.

Niet leren zoals op school, hoewel de lessen soms nog moeilijker te leren zijn, maar leren door te leven. Te leren van het leven, te leren van je goede resultaten en je ‘fouten’.
Te leren door – zoals ik al eerder vertelde – wensen te creëren op basis van wat je tegenkomt.
En die wensen uiten, noteren, zodat het universum ermee aan de gang kan gaan. En bovenal te zorgen dat je in de ontvangende modus bent.

Trek je mondhoeken dus naar je oren, voel je blij, gelukkig, zoek mooie en leuke dingen en gebeurtenissen op, en weiger je gek te laten maken door nieuws en actualiteiten. Zorg dat je geen slaaf van de media bent, maar jezelf eerder traint in je constant ‘goed’ voelen.
Herwaardeer je intuïtie en je hart.

Dat op zich is als een avontuur, een lastig te leren les, maar….je wordt ervoor beloond.

Wordt vervolgd. …….

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn