De afgelopen afleveringen gingen over de bronnen die ik ben tegengekomen en die ik gebruik, maar misschien is het goed toch ook een aantal mensen te noemen die ik eerder 'tegenkwam' en die waarschijnlijk dezelfde bronnen of in elk geval dezelfde soort informatie hebben gebruikt om hun boeken te schrijven. En waarvan ik al veel leerde. 

Zoals de inmiddels alweer enige tijd overleden auteurs Louise Hay[1], Wayne Dyer[2], Debbie Ford[3] en Stephen Covey[4]. Hoewel je Stephen Covey meer in de zakenwereld en managementwereld zou plaatsen, is zijn benadering wel degelijk in de lijn met waarover deze blog gaat.

Maar er zijn vele anderen die minstens zo belangrijk zijn. En ik ben me bewust dat ik er een aantal zal vergeten, omdat ik ze op mijn pad tegenkwam en nu even niet aan ze denk. Zoals de ook al enige tijd overleden Zig Ziglar nu ineens in mijn hoofd opduikt (met dankbaarheid denk ik terug aan zijn lessen). 

Ik denk aan Neale Donald Walsh met ‘Een ongewoon gesprek met God’, ‘Vriendschap met God’, ‘Thuis bij God’, ‘Één met God’, ‘Het essentiële pad’, ‘Het enige wat ertoe doet’, ‘De God van Morgen’, ‘Storm voor de stilte’, etc. Ik deed de cursus 'Awaken the Species' van hem en weet niet op welk boek dat gebaseerd was; het hielp me verder te ontwaken. 

Als je jezelf toestaat te ervaren dat er genoeg is, gebeuren er buitengewone dingen in hoe je je leven leeft - Neale Donald Walsh.

Of aan Marianne Williamson met ‘Terugkeer naar liefde’, ‘365 wonderdagen’, ‘Wonderen, werk en geld’, ‘Laat je betoveren’, ‘Verandering doet wonderen’, ‘In vrouwelijkheid’, en ook weer vele anderen.

Of aan Gabrielle Bernstein met ‘Het Universum staat achter je’, ‘Verwacht Wonderen’, ‘Eindeloos geluk’, ‘Leven vol overgave’, etc.
Beide dames hebben ook een achtergrond met "The Course of Miracles", en Marianne deed mee met de presidentsverkiezingen. 

De Dalai Lama schreef ook series boeken zoals ‘Het boek van vreugde’, ‘De kunst van geluk’, ‘Het zaadje van compassie’, ‘Wees Hier’, ‘Het kleine boekje van geluk’, ‘Open je hart’, en vele meer.

En er zijn vele anderen waarvan ik geen titels noem maar die het zeker verdienen, zoals Jack Canfield, Ken Blanchard, Bob Proctor, Tony Robbins, Oprah Winfrey, Deepak Chopra, die allen in dezelfde richting denken, onderwijzen  en schrijven.

Ze helpen ons groeien vanuit de verbinding met onszelf, vanuit het uiten van wensen die verhoord kunnen worden, vanuit liefde, vanuit eenheid (Oneness)

Want uiteindelijk is dat de enige manier waarop we echt groeien. 
Het is niet de kennis waardoor we groeien, maar het is wat we ermee doen. Hoe we ermee omgaan. 

Ik zat met al mijn kennis vastgebakken in depressieve buien na mijn eerste ongeluk, als slachtoffer van niet alleen het ongeluk maar ook de tegenwerking van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (je weet wel, die er voor je is als het nodig is), totdat ik besloot de mij ter beschikking staande kennis te gebruiken om uit dat dal te komen. En zo van slachtoffer meer leider te worden. Leider van mijn eigen leven, van mijn eigen stemmingen, van mijn lichaam. 

Tegenslagen zijn onvermijdelijk, ellende is een keuze - Stephen Covey

De manier om uiteindelijk verder te komen, net als de manier steeds makkelijker te gaan scheppen en manifesteren, is het aanleren van goede gewoontes. Al de bovengenoemde mensen hebben daarbij geholpen, hebben me bewuster gemaakt, hebben me aan het denken gezet. 
En dan nog is het door alle negativiteit om ons heen en hoe we zijn gevormd, lastig om alleen in liefde te leven. Om steeds 'verbonden' te zijn. 
Onbewust is er ook verzet tegen. Het kan immers niet zo gemakkelijk zijn, het kan niet zo mooi zijn. En je moet toch af en toe 'lekker' boos kunnen zijn? 

Maar is dat zo, is het te mooi om waar te zijn? Volgens de 'bronnen' hebben wij zelf voor onze geboorte keuzes gemaakt over ons leven, over wat we wilden leren. En is ons leven bestemd om te leren en te genieten van het leren, om te scheppen op basis van verlangens en wensen. 
Als dat zo is, moeten we daar misschien mee beginnen? Niet met het scheppen, want dat doen we altijd al onbewust. Maar met het bewust scheppen, de dingen scheppen die we echt willen. En met het genieten van ons avontuur

Als je dingen wilt veranderen, moet je zelf veranderen - Zig Ziglar

Als ik de boeken lees met de wijsheid van 'Abraham', valt me op dat ik steeds weer dingen lees die ik wil onderstrepen, omdat het aha-momenten zijn of dingen die ik wil onthouden, maar tegelijkertijd het gevoel heb dat ik eindeloos herhalingen lees. Maar in feite heeft het denk ik te maken met de gewoontes die we moeten veranderen, de manier van denken die meer in lijn moet met gewenst scheppen en minder met negatieve gedachten en gevoelens.......

En om je iets eigen te maken, om iets echt door te laten dringen, moet je het vaak op vele manieren horen en lezen. Daarom gebruik ik ook voorbeelden en zal ik vanaf nu quotes gaan gebruiken. Ze dragen allemaal bij tot inzicht, tot nadenken, tot verandering. 

wordt vervolgd......

[1] “Je kunt je leven helen”, “Heel je lichaam”, “Gebruik je innerlijke kracht”, “I can do it”, “Love your body”, en vele andere..

[2] “De kracht van intentie”, “Niet morgen maar nu”, “De weg naar verandering”, “Vervul je wensen”, “Stop, geen excuses meer”, “Leef in balans”, en vele meer…

[3] “Licht op schaduw”, “De juiste vragen”, “De lichte kant van de schaduw”, “Beste jaar van je leven”, “Why good peaople do bad things”, “Spiritueel scheiden”, etc.

[4] “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”, “De 7 eigenschappen voor succes in je leven”, “De 7 eigenschappen van een sterk gezin”, “Ontwerp je persoonlijke missie”, etc.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn