Als het om scheppen gaat in combinatie met de gezondheid, moet ik natuurlijk Louise Hay noemen, ze overleed 4 jaar geleden. 

Zij heeft een enorme bijdrage geleverd aan het scheppen van een betere persoonlijke gezondheid. Ze schreef heel wat boeken, zoals (o.a.) ‘Je kunt je leven helen’, ‘heel je lichaam’, gebruik je innerlijke kracht’, ‘Leef nu’, ‘meditaties voor hart en ziel’, ‘ik hou van mijn lichaam’.

Ze begon te schrijven nadat ze was genezen van baarmoederhalskanker.
Ze werkte o.a. met affirmaties en visualisaties.

En hoewel visualisaties waarschijnlijk krachtiger werken dan affirmaties, zijn beide een manier om het universum ‘te vragen’ naar wat je wilt.

Bij de affirmaties spreek je een positieve zin uit, die in het begin nog een beetje ‘onwaar’ kan lijken, maar gaandeweg meer ‘waar’ wordt en dan ook overtuigender uit je mond/mind komt.
Je gebruikt de zin immers vaak om iets te verkrijgen wat je nog niet hebt of denkt te hebben.
En je zegt de zin in de tegenwoordige tijd, dus alsof je het al hebt, alsof het al zo is. 

Zoals ‘ik ben vol zelfvertrouwen’. Ja, ja. Klinkt goed, maar als je het begint te zeggen voelt het nog niet passend. Naarmate je het vaker zegt, klinkt het vertrouwder en gaandeweg komt er ook het gevoel bij dat het klopt.
Eigenlijk krijgen we terug van het universum wat we uitstralen, wat we zeggen, dus zal dit leiden tot meer zelfvertrouwen.

Bij visualisaties is dat nog krachtiger, omdat we er als het goed is meer emotie in leggen. We stellen ons voor dat het is zoals we willen dat het is. We gebruiken alle zintuigen zo mogelijk en daarbij ook het gevoel dat het geweldig is het zo te hebben.
De uitstraling naar het universum is dus nog krachtiger dan bij een affirmatie. Je moet er alleen ietsje meer werk voor doen. Het is iets intensiever.

Op een gegeven moment ging ik dit ook in de praktijk gebruiken bij mensen waarbij me dat aangewezen leek. Ook als het ging om de gezondheid.

Bij kinderen gaf ik vooral affirmaties en liet die bijvoorbeeld dagelijks opschrijven. Soms gaf ik er een paar, en wat opviel was dat op een gegeven moment de affirmatie die ‘eigen’ was geworden, die was gaan ‘werken’ mooier werd geschreven dan de andere, en na een tijdje werden ze allemaal mooi geschreven.

Het laat zien dat er wat gebeurt in onze geest als we dat doen. En dat de ene affirmatie sneller werkt/doordringt dan de andere.

Een grappige manier om een affirmatie te laten gebruiken is elke dag 4-5 dingen (te laten) opschrijven waarin iemand goed is, of waarvoor je dankbaar bent. Op zich lijkt dat geen affirmatie, maar als je het doet, zeg je in jezelf ‘ik ben goed in……’ of ‘ik ben dankbaar voor…..’.

Bij kinderen heeft dat het leuke effect dat ze op een gegeven moment zeggen ‘ik ben ook goed in….., hè mamma?’. Wat laat zien dat het werkt. 

Het is heel subtiel, maar ozo werkzaam. Ook voor ons als volwassenen. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat bijvoorbeeld dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor bent (4-5 dingen, hoe klein dan ook) leidt tot een meer gelukkig gevoel.

Scheppen dus.

Met visualisaties heb ik heel mooie dingen in de praktijk gezien. Mensen met bijvoorbeeld veel klachten die niet op iets ernstigs wezen – bij mensen met bijvoorbeeld veel stress – kon het wonderen doen. Binnen enkele dagen kon 60% of zelfs meer van de klachten verdwenen zijn. Ik wilde soms ook geen middel geven omdat ik wilde zien wat de visualisatie op zich deed. Er waren mensen die wild enthousiast waren over het resultaat en de methode.

Mogelijk heeft dat te maken met het enthousiasme waarmee mensen het doen. Met een goede inzet - er even serieus voor gaan zitten - is het effect waarschijnlijk sterker dan als we maar even wat doen.

Eigenlijk is het ook op alles toepasbaar. Het is immers gewoon scheppen, gewoon een interactie tussen jou en het universum, de Bron, God, etc.

Je vraagt iets en het wordt gegeven.

Mooie voorbeelden zijn visualisaties waarbij je iets voor je ziet en voelt wat je wilt als vervanging van de huidige situatie.

Er zijn voorbeelden waar mensen een soms al jarenlang verstoorde relatie nemen. Ze zien voor zich hoe die ander en zij weer liefdevol op goede voet zijn, en gebruiken de zintuigen als horen en voelen en zien erbij. Ze zijn dankbaar voor het fijne gevoel van een weer goede relatie.
En dan belt de volgende dag die relatie waar al jaren geen contact meer mee is…..

Dat klinkt magisch, maar we weten dat bij familieopstellingen soortgelijke dingen gebeuren.......

Zelf deed ik het af en toe toen een van de kinderen in de pubertijd was en nogal eens voor onrust in het huis zorgde. Ik trok me even terug in de praktijk, ging zitten visualiseren dat er vanuit het universum liefde stroomde naar dat kind en dat de relatie over en weer fijn was. Als ik 5 minuten later terugkwam was de sfeer weer goed

Zo deed ik het ook eens bij het ochtendhumeur wat mijn dochter destijds had. Ik visualiseerde dat ze vrolijk haar bed uitkwam en goedgeluimd haar ontbijt maakte, lachend met de andere huisgenoten. Apart is dat ik het hier dus voor een ander deed.
En wie schetst mijn verbazing dat vanaf de volgende dag het ochtendhumeur verdwenen was? Toen ik het vertelde zei ze ‘maar ik heb helemaal geen ochtendhumeur’, om even stil te worden en ‘het is echt weg’. 

Het geeft aan hoe krachtig visualisaties zijn.
Wat eigenlijk helemaal niet gek is, want in de afgelopen afleveringen van de blog is wel duidelijk geworden dat we krijgen wat we vragen.

Eigenlijk zijn zowel de affirmaties als de visualisaties, net als het bewust een intentie zetten voor bijvoorbeeld een Qigong-oefening of meditatie, heel bewuste vragen aan het universum. Terwijl een groot deel van onze andere vragen vaak onbewust is.

Waardoor we dan ook soms krijgen wat we niet willen. Omdat we de verkeerde vragen hebben gesteld, met de negatieve dingen bezig waren.

Elke dag zie ik hoe mooi de wereld is (kan zijn) als iedereen z’n potentieel gebruikt, als iedereen het beste uit zichzelf haalt zonder dat dat ten koste van een ander gaat.

Waarbij machtshebbers alleen bezig zijn met de echte belangen van hun volk, waarbij competitie is vervangen door samenwerken, en voor de gezondheid de beste oplossingen worden gekozen ongeacht welk etiket erop geplakt wordt.

Het maakt me blij en dankbaar. Ook al is het soms maar even, het is even lekker.

Een utopie? Ik denk het niet, hoe meer mensen dit soort positieve wensen hebben, hoe meer het zal worden verhoord…..

Wordt vervolgd…..

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn