Blog Numerologie

nummers

Een blog waarin ik dingen vertel over numerologie, tipjes van de sluier oplicht en een idee wil proberen te geven over de nummers en wat ze inhouden.

En wat het voor jou zou kunnen betekenen om je nummers te kennen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

18

Een Chaotisch 2018

Ik las ‘toevallig’ gisteren nog eens door wat er numerologisch door Hans Decoz van ‘worldnumerology’ in het begin van het jaar werd geschreven als voorspelling over 2018.
En dat is grappig als het jaar al zo’n eind in gang is. Al was het ook niet helemaal om vrolijk van te worden.

Wat erg voorop staat is de chaos in de wereld. Een chaos die niet in het minst wordt veroorzaakt door de overvloed aan informatie. Een chaos die ook nog jaren door zal gaan. En wat vooral opvalt daarin zijn de tegenstellingen tussen mensen.

Tegenstellingen in meningen. Maar vooral ook tegenstellingen tussen zij die hun hart volgen en zij die hun ratio volgen. Je zou kunnen zeggen dat het hart volgen altijd goed is en dat de ratio volgen altijd fout is, en dat klopt in grote lijnen. Maar eigenlijk is het beste toch de gulden middenweg, waarbij het hart leidt, maar de ratio ook meedeelt in de beslissingen. 

In de wereld zijn er mensen die de chaos aanzwengelen omdat ze daar plezier in scheppen of omdat ze denken daar winst uit te halen. Vooral kortetermijnwinst natuurlijk. Kijk naar Trump, die iedereen tegen elkaar uitspeelt en iedereen tegen zich opzet omdat hij dat altijd al deed en daar goede zaken mee deed. Op de termijn zou het voor Amerika wel eens heel erg rampzalig kunnen zijn. We zien dat Russische hackers zich bemoeien met de vaccinatie-discussie in Amerika met het doel de strijd tussen de twee kampen te vergroten. Ze jutten zowel de voorstanders als de tegenstanders op.

Op alle fronten in de hele wereld zien we dat soort dingen. De bemoeienis van de Russen met de verkiezingen in Amerika en de rare acties van het kamp Trump daarop horen daar ook bij. Het internet en het inbreken daarop vormen risico’s naast alle voordelen. Niets blijft geheim en niets blijft veilig, zo lijkt het steeds meer.

Het is de kunst ons niet te laten gek maken door al dat soort tegenstellingen en chaos. Al is het wel slim je af te vragen wat een actie vandaag voor gevolg heeft op morgen. Al die vluchtelingen vanuit Afrika hebben toch echt iets te maken met onze Westerse bemoeienis met hun regimes en regeringen. Ofwel omdat we zo nodig partij moesten kiezen en oorlog moesten helpen voeren, ofwel omdat we wegkeken. We laten ze nu vooral aan hun lot over, maar is dat terecht? En hoe lang houden we dat vol?

We moeten ons dus niet gek laten maken in de zin dat we overhaaste verkeerde beslissingen nemen of inhumaan worden omdat het ons beangstigt. We moeten ons ook realiseren dat die chaos nog wel even duurt en we er doorheen moeten kijken. Laten we er voorbij kijken, naar daar waar het rustiger is. En intussen zorgen we ervoor dat we onszelf niet verliezen en onze waarden niet verloren gaan. Als we mensen blijven, medemensen, en compassie hebben, begrip, empathie, komt het allemaal wel goed.

Laten we zorgen voor rust in de eigen gelederen en geen olie – waar dan ook – op het vuur gooien. Heb de mensen in je omgeving lief en laat je hart zoveel mogelijk leiden zonder je ratio helemaal uit te schakelen. Hoe meer mensen dat doen, hoe eerder er meer rust en harmonie komt.

En als je denkt dat de wereld gek geworden is, is dat misschien ook wel zo. Maar laat dat bij ‘de wereld’, en stuur er af en toe een goede wens of een goedbedoeld gebedje naartoe. Hoe meer mensen het energieveld tot een mooi liefdevol en vreedzaam veld maken, hoe meer kans dat het zich uitbreidt tot over de hele wereld. Ik droom graag!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Een dag 4

Vandaag schijnt mijn dagnummer een 4 te zijn. Zo voelt het ook wel een beetje.

Vaak weet ik het nummer zelfs aan de hand van hoe ik me voel, hoe ik reageer op dingen, of het een speelse dag is of een dag die veeleisend is. Soms neem ik onbewust de leiding in allerlei zaken en blijkt het een 1-dag te zijn, een andere keer ben ik de creativiteit zelve en blijkt het – logisch – een 3-dag te zijn. Ik kan het nogal eens voelen, merken.

Maar vandaag is dus een 4. Ook dat ervaar ik. Het is een zwaardere dag, het gaat allemaal wat minder makkelijk. Het is alsof ik korter geslapen heb, wat niet zo is. Alsof ik moeier ben, wat ook niet zo is. Ik mis wat creativiteit, maar ben wel erg efficiënt, misschien ook wel wat te rigide en veel georganiseerder dan ik van nature ben.
Ik heb geen vieren, zelfs geen even nummers, in mijn kernnummers. Mijn levenspad is een 3, performance, creativiteit. En die 4 hindert me behoorlijk. Ik voel me meer serieus (nóg meer, want ik heb ook een 7 in mijn kernnummers, de analyticus, ik ben dus al serieus genoeg van mezelf) dan anders en ervaar een gebrek aan vrijheid (die de 5 in mijn kerngetallen nodig heeft). Het is of ik van alles moet.

Ik moet straks naar mijn werk, ik moet zo ook nog eerst eten. Ik moet even bekijken hoe ik het praktisch (!) indeel. Ik moet ook eten regelen voor op mijn werk. Ik moet nog zoveel.
Deze dag mag efficiënt zijn, het voelt niet als mijn dag. Ik voel me vandaag gevangen in een keurslijf van praktisch en efficiënt denken, terwijl ik liever wat fladder en creatief mijn gang ga. De dag gaan dan meer als vanzelf voorbij en het voelt allemaal lichter.

En oh ja, op zo’n dag kan ik dezelfde verplichtingen hebben, maar het voelt dan niet zo. Vandaag wel. Ik heb verplichtingen, ik moet dingen. En het moet praktisch en efficiënt.  Voor sommige mensen ongetwijfeld een genot zo’n dag. Voor mij niet. Morgen gelukkig weer een 5. Vrijheid, beweging, verandering. Heerlijk……

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

7

Nummer 7

De kernwoorden voor de nummer 7 zijn wellicht ‘analyse’, ‘onderzoek’ en ‘innerlijke wijsheid’.

De 7 heeft te maken met zelfanalyse, dingen willen weten, willen uitzoeken, het naadje van de kous willen weten. Antwoorden op alle mogelijke vragen.
Dat maakt dat de persoon met 7 veel minder extrovert is dan bijvoorbeeld de 5 of de 1 of de 3. De 7 is vaak zelfs wat meer in zichzelf gekeerd, of in elk geval lijkt dat zo. Een weinig krachtige 7 is erg op zichzelf gericht, terwijl een te sterke invloed van 7 tot sterkere introspectie leidt.
Het zijn vaak diepe denkers, wat gereserveerd. Er is een wat onzeker basisgevoel wat wordt gemaskeerd door gereserveerdheid, en wat kan worden aangezien voor afstandelijk.
De 7 houdt ervan om alleen te zijn, of in elk geval regelmatig even alleen te zijn, weg van de mallemolen van het drukke leven.
Menigtes, herrie, afleiding en verwarring zijn niet echt de ‘vrienden’ van de 7.
Ook kletsen om het kletsen is iets waar de 7 een broertje aan dood heeft. Het moet wel ergens over gaan, anders verlies je z’n interesse.
De 7 is ook sterk vasthoudend aan z’n beslissingen. Als die eenmaal genomen zijn, is er moeilijk van af te stappen.
De 7 kan door de gereserveerdheid wat geheimzinnig lijken.
Qua carrière is de 7 vaak terug te vinden in exacte vakken als wiskunde, natuurkunde, zakelijke studies, e.d.
De missie van de 7 is te analyseren en uit te zoeken….diep te spitten en te overdenken wat wordt gevonden…..
Vanuit het zoeken en de nieuwsgierigheid kan de 7 spiritueel zijn, intuïtief ook, zelfs geïnteresseerd zijn in het spiritueel occulte. De 7 is goed in het bewaren van geheimen. Door de intelligentie van de 7 is er vaak geen behoefte met anderen te communiceren. De 7 is vaak verbaasd door het gebrek aan diepte bij anderen.
Meditatie en contemplatie doen de 7 goed en is ook iets waar vaak behoefte aan is.
Het hartsverlangen van de 7 is veel rust en terugtrekking van de buitenwereld om de innerlijke bronnen te ontwikkelen. Studeren, lezen, leren om jezelf af te sluiten van de wereldlijke afleidingen.
De uitdaging is begrepen te worden door een ‘stomme wereld’.
Het zal niet verbazen dat het persoonlijke jaar 7 ook weer een ‘innerlijk’ jaar is. Met tijd voor zelfreflectie, studie en zelfanalyse. Het jaar 7 is voor innerlijke groei en voorbereiding. Het sociale leven schuift iets naar de achtergrond, aandacht voor het innerlijk is belangrijker. Het is een spiritueel jaar……….go with the flow.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

7

Mijn dagnummer vandaag is een 7.
En ik kan er denk ik ook niet onderuit. Bij alles wat er gebeurt en alles wat ik doe stel ik mezelf vragen.

Is dit echt de beste manier? Waarom zou ik het zo doen en niet anders? Heeft het betekenis dat ik dat zojuist heb gezien? Zit er iets groters achter dat kleine gebaar wat ik net iemand zag maken?

Vragen, vragen, vragen.
Op dingen die ik anders bijna zou negeren of waar ik mijn schouders over op zou halen, reageer ik nu met interne vragen, met afwegingen, met analyse.
Mijn hoofd wat anders zo leeg kan zijn – zo bijna zonder gedachten – is op een dag als vandaag overuren aan het maken.
In plaats van mijn schouders op te trekken kan ik zelfs moeilijk doen.
Gelukkig is het niet elke dag een dag 7.

Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat daarom ook de tijd voor jezelf, om jezelf terug te trekken, op zo’n dag zo belangrijk is.
Meditatie bijvoorbeeld maakt niet alleen het hoofd leeg, maar helpt relativeren. Helpt ons de hersenen vanuit de denkmodus in de rustmodus te zetten. Van klaarwakker en actief naar alert en rustig.

Dat is waar ik op een dag als deze behoefte aan heb. Rust. Om dingen te kunnen overdenken, maar ook om het stil te krijgen.

Het is een dag om te graven, te onderzoeken, maar ook om bij te tanken. In m’n uppie, in alle rust.
Sorry, maar ik ben er even niet. Even mezelf aan het onderzoeken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

num

 

In de numerologie gaan we uit van de geboortenamen, de namen die je bij je geboorte kreeg. Dat zijn soms meerdere (tussen)namen. De manier waarop je jezelf noemt is echter vaak anders.
Hetzelfde kan gelden als je getrouwd bent. Je noemt je dan als je voornaam + achternaam, vaak die van de man.
In beide gevallen zijn de namen waarmee je jezelf nu vernoemt anders dan de geboortenamen.
Ook de nummers gevormd uit de totaliteit van de letters is dan anders, evenals de nummers van de klinkers of de medeklinkers.

Met name de expressie (het doel in je leven) en het hartsverlangen (wat je diep van binnen wilt), worden daardoor beïnvloed.

De nummers gevormd door die ‘nieuwe’ naam, noemen we de kleine expressie of het kleine hartsverlangen.
De invloed kan zijn als bij alle nummers die op elkaar van invloed zijn. Dat wil zeggen dat ze elkaar kunnen tegenwerken, versterken of in balans brengen.

Stel je ‘oude’ nummer is een 7. Dit blijft overigens het belangrijkst, maar wordt beïnvloed door het ‘kleine’ (expressie of hartsverlangen), door de huidige naam. 
Die 7 zou kunnen betekenen dat je een wat meer in jezelf gekeerd persoon bent, die tijd voor zichzelf nodig heeft. Iemand die goed nadenkt over zaken, niet echt een losbol, meer een whizz-kid. Iemand met diepere gronden, maar wat stiller.
Als de ‘nieuwe’ naam dan een 1 oplevert, maakt het dat je wat eerder op de voorgrond zult treden, de leiding zult nemen. Iets minder gesloten en achteraf dus.
Als het een 2 oplevert, zal je eerder neigen samen te werken, ook al hoef je niet de beloning voor wat je doet.
En zo heeft elk nummer een invloed op de analyserende 7. De 4 maakt dat je wat aardser bent, wat praktischer (en niet alleen de denker), de 5 geeft misschien nog wel de grootste invloed omdat het je nog meer uit je schulp haalt in de hang naar verandering, reizen, avontuur.
Als de ‘nieuwe’ naam ook een 7 oplevert, wordt de 7 wellicht versterkt en ben je nog meer een kluizenaar, een denker, teruggetrokken, analyserend, meditatief.

De kern blijft dus het nummer op basis van je geboortenamen, maar je huidige naam kan wel degelijk behoorlijke correcties aanbrengen.

Onlangs kwam in een reading de 6 bij iemand naar voren vanuit de geboortenamen, maar de nieuwe naam bracht 2x een 4. Zelf gaf ze aan dat dat heel goed was, want die 4 zorgde voor structuur, voor stabiliteit, temeer daar het levenspad een 5 was. Van avontuur, dingen uitzoeken, nieuwsgierigheid, reizen, veranderen.

Zo zie je ook dat elke combinatie op zich weer andere invloeden heeft. En waar ik aanvankelijk dacht – zeker als ik meer nummers bij elkaar verzamelde – dat het allemaal dan wel een beetje op hetzelfde uit zou draaien, merk ik nu dat juist die verschillende nummers steeds meer nuances aanbrengen en meer vertellen over hoe je in elkaar zit, wat er van binnen speelt, hoe je leven er een beetje uitziet.

Het is dan ook niet helemaal onlogisch dat mensen soms aan de hand van de numerologie hun naam bepalen.
Of om iets te versterken, óf om iets juist te verzwakken of aan te vullen.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn