Blog Numerologie

nummers

Een blog waarin ik dingen vertel over numerologie, tipjes van de sluier oplicht en een idee wil proberen te geven over de nummers en wat ze inhouden.

En wat het voor jou zou kunnen betekenen om je nummers te kennen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Een dag 4

Vandaag schijnt mijn dagnummer een 4 te zijn. Zo voelt het ook wel een beetje.

Vaak weet ik het nummer zelfs aan de hand van hoe ik me voel, hoe ik reageer op dingen, of het een speelse dag is of een dag die veeleisend is. Soms neem ik onbewust de leiding in allerlei zaken en blijkt het een 1-dag te zijn, een andere keer ben ik de creativiteit zelve en blijkt het – logisch – een 3-dag te zijn. Ik kan het nogal eens voelen, merken.

Maar vandaag is dus een 4. Ook dat ervaar ik. Het is een zwaardere dag, het gaat allemaal wat minder makkelijk. Het is alsof ik korter geslapen heb, wat niet zo is. Alsof ik moeier ben, wat ook niet zo is. Ik mis wat creativiteit, maar ben wel erg efficiënt, misschien ook wel wat te rigide en veel georganiseerder dan ik van nature ben.
Ik heb geen vieren, zelfs geen even nummers, in mijn kernnummers. Mijn levenspad is een 3, performance, creativiteit. En die 4 hindert me behoorlijk. Ik voel me meer serieus (nóg meer, want ik heb ook een 7 in mijn kernnummers, de analyticus, ik ben dus al serieus genoeg van mezelf) dan anders en ervaar een gebrek aan vrijheid (die de 5 in mijn kerngetallen nodig heeft). Het is of ik van alles moet.

Ik moet straks naar mijn werk, ik moet zo ook nog eerst eten. Ik moet even bekijken hoe ik het praktisch (!) indeel. Ik moet ook eten regelen voor op mijn werk. Ik moet nog zoveel.
Deze dag mag efficiënt zijn, het voelt niet als mijn dag. Ik voel me vandaag gevangen in een keurslijf van praktisch en efficiënt denken, terwijl ik liever wat fladder en creatief mijn gang ga. De dag gaan dan meer als vanzelf voorbij en het voelt allemaal lichter.

En oh ja, op zo’n dag kan ik dezelfde verplichtingen hebben, maar het voelt dan niet zo. Vandaag wel. Ik heb verplichtingen, ik moet dingen. En het moet praktisch en efficiënt.  Voor sommige mensen ongetwijfeld een genot zo’n dag. Voor mij niet. Morgen gelukkig weer een 5. Vrijheid, beweging, verandering. Heerlijk……

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

7

Mijn dagnummer vandaag is een 7.
En ik kan er denk ik ook niet onderuit. Bij alles wat er gebeurt en alles wat ik doe stel ik mezelf vragen.

Is dit echt de beste manier? Waarom zou ik het zo doen en niet anders? Heeft het betekenis dat ik dat zojuist heb gezien? Zit er iets groters achter dat kleine gebaar wat ik net iemand zag maken?

Vragen, vragen, vragen.
Op dingen die ik anders bijna zou negeren of waar ik mijn schouders over op zou halen, reageer ik nu met interne vragen, met afwegingen, met analyse.
Mijn hoofd wat anders zo leeg kan zijn – zo bijna zonder gedachten – is op een dag als vandaag overuren aan het maken.
In plaats van mijn schouders op te trekken kan ik zelfs moeilijk doen.
Gelukkig is het niet elke dag een dag 7.

Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat daarom ook de tijd voor jezelf, om jezelf terug te trekken, op zo’n dag zo belangrijk is.
Meditatie bijvoorbeeld maakt niet alleen het hoofd leeg, maar helpt relativeren. Helpt ons de hersenen vanuit de denkmodus in de rustmodus te zetten. Van klaarwakker en actief naar alert en rustig.

Dat is waar ik op een dag als deze behoefte aan heb. Rust. Om dingen te kunnen overdenken, maar ook om het stil te krijgen.

Het is een dag om te graven, te onderzoeken, maar ook om bij te tanken. In m’n uppie, in alle rust.
Sorry, maar ik ben er even niet. Even mezelf aan het onderzoeken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

num

 

In de numerologie gaan we uit van de geboortenamen, de namen die je bij je geboorte kreeg. Dat zijn soms meerdere (tussen)namen. De manier waarop je jezelf noemt is echter vaak anders.
Hetzelfde kan gelden als je getrouwd bent. Je noemt je dan als je voornaam + achternaam, vaak die van de man.
In beide gevallen zijn de namen waarmee je jezelf nu vernoemt anders dan de geboortenamen.
Ook de nummers gevormd uit de totaliteit van de letters is dan anders, evenals de nummers van de klinkers of de medeklinkers.

Met name de expressie (het doel in je leven) en het hartsverlangen (wat je diep van binnen wilt), worden daardoor beïnvloed.

De nummers gevormd door die ‘nieuwe’ naam, noemen we de kleine expressie of het kleine hartsverlangen.
De invloed kan zijn als bij alle nummers die op elkaar van invloed zijn. Dat wil zeggen dat ze elkaar kunnen tegenwerken, versterken of in balans brengen.

Stel je ‘oude’ nummer is een 7. Dit blijft overigens het belangrijkst, maar wordt beïnvloed door het ‘kleine’ (expressie of hartsverlangen), door de huidige naam. 
Die 7 zou kunnen betekenen dat je een wat meer in jezelf gekeerd persoon bent, die tijd voor zichzelf nodig heeft. Iemand die goed nadenkt over zaken, niet echt een losbol, meer een whizz-kid. Iemand met diepere gronden, maar wat stiller.
Als de ‘nieuwe’ naam dan een 1 oplevert, maakt het dat je wat eerder op de voorgrond zult treden, de leiding zult nemen. Iets minder gesloten en achteraf dus.
Als het een 2 oplevert, zal je eerder neigen samen te werken, ook al hoef je niet de beloning voor wat je doet.
En zo heeft elk nummer een invloed op de analyserende 7. De 4 maakt dat je wat aardser bent, wat praktischer (en niet alleen de denker), de 5 geeft misschien nog wel de grootste invloed omdat het je nog meer uit je schulp haalt in de hang naar verandering, reizen, avontuur.
Als de ‘nieuwe’ naam ook een 7 oplevert, wordt de 7 wellicht versterkt en ben je nog meer een kluizenaar, een denker, teruggetrokken, analyserend, meditatief.

De kern blijft dus het nummer op basis van je geboortenamen, maar je huidige naam kan wel degelijk behoorlijke correcties aanbrengen.

Onlangs kwam in een reading de 6 bij iemand naar voren vanuit de geboortenamen, maar de nieuwe naam bracht 2x een 4. Zelf gaf ze aan dat dat heel goed was, want die 4 zorgde voor structuur, voor stabiliteit, temeer daar het levenspad een 5 was. Van avontuur, dingen uitzoeken, nieuwsgierigheid, reizen, veranderen.

Zo zie je ook dat elke combinatie op zich weer andere invloeden heeft. En waar ik aanvankelijk dacht – zeker als ik meer nummers bij elkaar verzamelde – dat het allemaal dan wel een beetje op hetzelfde uit zou draaien, merk ik nu dat juist die verschillende nummers steeds meer nuances aanbrengen en meer vertellen over hoe je in elkaar zit, wat er van binnen speelt, hoe je leven er een beetje uitziet.

Het is dan ook niet helemaal onlogisch dat mensen soms aan de hand van de numerologie hun naam bepalen.
Of om iets te versterken, óf om iets juist te verzwakken of aan te vullen.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

7

Nummer 7

De kernwoorden voor de nummer 7 zijn wellicht ‘analyse’, ‘onderzoek’ en ‘innerlijke wijsheid’.

De 7 heeft te maken met zelfanalyse, dingen willen weten, willen uitzoeken, het naadje van de kous willen weten. Antwoorden op alle mogelijke vragen.
Dat maakt dat de persoon met 7 veel minder extrovert is dan bijvoorbeeld de 5 of de 1 of de 3. De 7 is vaak zelfs wat meer in zichzelf gekeerd, of in elk geval lijkt dat zo. Een weinig krachtige 7 is erg op zichzelf gericht, terwijl een te sterke invloed van 7 tot sterkere introspectie leidt.
Het zijn vaak diepe denkers, wat gereserveerd. Er is een wat onzeker basisgevoel wat wordt gemaskeerd door gereserveerdheid, en wat kan worden aangezien voor afstandelijk.
De 7 houdt ervan om alleen te zijn, of in elk geval regelmatig even alleen te zijn, weg van de mallemolen van het drukke leven.
Menigtes, herrie, afleiding en verwarring zijn niet echt de ‘vrienden’ van de 7.
Ook kletsen om het kletsen is iets waar de 7 een broertje aan dood heeft. Het moet wel ergens over gaan, anders verlies je z’n interesse.
De 7 is ook sterk vasthoudend aan z’n beslissingen. Als die eenmaal genomen zijn, is er moeilijk van af te stappen.
De 7 kan door de gereserveerdheid wat geheimzinnig lijken.
Qua carrière is de 7 vaak terug te vinden in exacte vakken als wiskunde, natuurkunde, zakelijke studies, e.d.
De missie van de 7 is te analyseren en uit te zoeken….diep te spitten en te overdenken wat wordt gevonden…..
Vanuit het zoeken en de nieuwsgierigheid kan de 7 spiritueel zijn, intuïtief ook, zelfs geïnteresseerd zijn in het spiritueel occulte. De 7 is goed in het bewaren van geheimen. Door de intelligentie van de 7 is er vaak geen behoefte met anderen te communiceren. De 7 is vaak verbaasd door het gebrek aan diepte bij anderen.
Meditatie en contemplatie doen de 7 goed en is ook iets waar vaak behoefte aan is.
Het hartsverlangen van de 7 is veel rust en terugtrekking van de buitenwereld om de innerlijke bronnen te ontwikkelen. Studeren, lezen, leren om jezelf af te sluiten van de wereldlijke afleidingen.
De uitdaging is begrepen te worden door een ‘stomme wereld’.
Het zal niet verbazen dat het persoonlijke jaar 7 ook weer een ‘innerlijk’ jaar is. Met tijd voor zelfreflectie, studie en zelfanalyse. Het jaar 7 is voor innerlijke groei en voorbereiding. Het sociale leven schuift iets naar de achtergrond, aandacht voor het innerlijk is belangrijker. Het is een spiritueel jaar……….go with the flow.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

naam

Wat vertelt ons een naam?


Ik schreef laatst al dat de naam die je hebt gekregen minder toeval is – zeker tegenwoordig – dan je zou denken. Er zijn zelfs verhalen van ouders die de naam die ze hadden bedacht na de geboorte van het kind hebben veranderd, omdat de bevalling anders liep dan ze hadden verwacht of omdat het gevoel – toen ze het kind eenmaal zagen – niet klopte bij de naam.

De geboortenamen zorgen al voor de expressie (je innerlijk doel, de persoon die je probeert te zijn) en het hartsverlangen (je innerlijk vuur, je ware motivatie), voor het groeinummer (wat je steunt), en zo zijn er nog meer nummers die worden berekend aan de hand van de geboortenamen.
En niet alleen de geboortenamen, want ook de huidige naam beïnvloedt.

Maar bijvoorbeeld de eerste letter van een naam zegt ook al wat.
Of de eerste klinker. Soms begint de naam met een klinker, maar lang niet altijd.

En de kunst is natuurlijk om de verschillende nummers te combineren, zodat je een totaalbeeld krijgt.

Even naar de eerste letter. Beschrijvingen die je tegenkomt van de eerste letter:
Als de naam met een H of M begint, betekent het dat de persoon stevig op 2 benen staat en is er een bewustzijn van de materiële wereld.
Dat doet ook de beginletter A, maar dan is er meer creativiteit en originaliteit.
Een naam die begint met de letters B, D, P of O duidt meestal op zelfbescherming en meer terugtrekken. Terwijl de letters L, F, C en E meer duiden op een spontane en avontuurlijke natuur.
Als de naam begint met een Y, V, X, W of U is er vaker onzekerheid en aarzeling.

Nogmaals, je kunt ook de eerste letter van de naam nooit los zien van andere nummers, maar het zijn indicaties.

Je kunt het combineren met de gegeneraliseerde betekenis van letters (1 t/m 9 in het alfabet vanaf a t/m z), wat op zich best interessant is:
De A,J en S (1) staan voor onafhankelijkheid, vastbeslotenheid
B, K, T (2) staan voor diplomatie en geduld
C, L, en U (3) voor enthousiasme en fantasie
D, M, V (4) voor solide, praktisch en stabiel
E, N en W (5) voor een vrije geest; houdt van vrijheid en verandering
F, O en X (6): verantwoordelijkheid, dienstbaarheid aan naasten
G, P en Y (7) voor eenling, een analytische natuur
H, Q en Z (8) voor succes, overvloed, zakelijk inzicht
de I en de R (9) voor compassie, broederschap, dienstbaarheid aan gemeenschap

Voeg daar wat we weten over de eerste klinker bij (leiderschap en individualiteit bij de A, avontuur en verandering bij de E, creativiteit, menselijkheid en emoties bij de I, harmonie, verantwoordelijkheid en zelfbeheersing bij de O en intuïtie en gevoeligheid bij de U) en je kunt heel wat aflezen van de naam.

Zo zal een Jan vaak behoorlijk onafhankelijk zijn en leiderschap tonen, en een Willem van vrijheid en verandering houden, creatief zijn en menselijk.
Een Anneke zal origineel zijn, soms een leidster en behoorlijk onafhankelijk.
Kijk naar een Flip: dat is een combinatie van (en ik zet het nu even gewoon achter elkaar): een spontane en natuurlijke natuur, verantwoordelijk, dienstbaar naar gezin en vrienden, menselijk, creatief en diepe emoties.

Want ons allemaal zo uniek maakt, is juist de combinatie van de verschillende nummers. Dat is soms best wel lastig en vereist wat creativiteit.
Als we bijvoorbeeld een Pieter en een Peter nemen, zou het verschil kunnen zijn dat Peter iets avontuurlijker is en meer van verandering houdt, terwijl Pieter wat creatiever is en diepere emoties kent. Terwijl beide wat meer eenzelvig kunnen zijn, zichzelf wat beschermen, zich af en toe wat terugtrekken.

En een Bert en een Barry hebben ook een beetje dat beschermende van zichzelf, maar Barry is wat individueler en leidend waar Bert misschien meer van verandering houdt.

Ik kan eindeloos doorgaan met verschillende namen, maar je hebt ongetwijfeld een beetje een indruk gekregen. Maar nogmaals: in combinatie met de andere nummers zegt het nog meer.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn