Voor iedereen die haar/zijn gezondheid positief wil beïnvloeden, of gewoon lekkerder in het vel wil zitten.

Of gewoon lekker bezig wil zijn, los van de dagelijkse beslommeringen.


Alle leeftijden, van jong tot oud.

Gezonde en zieke personen*

Preventief, maar ook om de gezondheid te verbeteren

*Omdat de oefeningen eenvoudig zijn, kan vrijwel iedereen ze doen. Mensen met beperkingen kunnen de oefeningen op aangepaste wijze doen. Iedereen kan zich met Chi Neng® Qigong bezig houden. Zelfs als je bedlegerig bent kun je nog veel profijt hebben van Chi Neng® Qigong.

Bij een veelheid aan klachten kan Chi Neng® Qigong dan ook een positieve bijdrage leveren. De resultaten zullen daarbij uiteraard mede afhankelijk zijn van de inzet van de beoefenaar.

In de huidige tijd zou iedereen er waarschijnlijk verstandig aan doen om Chi Neng® Qigong te beoefenen, omdat CNQ ons enerzijds terug brengt in contact met onszelf en de natuur,en anderzijds de huidige tijd er een is waar veel te veel nadruk ligt op het mentale. En juist dat laatste veroorzaakt de meeste ziektes.

Verder zou je uit de onderzoeken die zijn gedaan kunnen afleiden dat het niet alleen goed is voor mensen met stress, maar ook voor mensen met minder weerstand, mensen met suikerziekte type 2, mensen met gewrichtsproblemen, vrouwen in de overgang, mensen met de ziekte van Parkinson, mensen met de ziekte van Alzheimer, mensen met een verhoogde bloeddruk en vergrote kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast bleek uit onderzoek dat borstkanker minder vaak voorkomt bij vrouwen die veel de armen en het borstgebied gebruiken, wat zou moeten inhouden dat Chi Neng® Qigong op dat gebied een preventieve bijdrage kan zijn.

Uit persoonlijk ervaring durf ik ook te beweren dat het goed is voor mensen die fanatiek sporten. Het zorgt voor een betere doorstroming van bloed en lymfe, voor sneller herstel en minder blessures. Daarnaast voor een goed zelfvertrouwen en betere energie.
Het is kortom voor iedereen goed, en wij kunnen alleen maar adviseren om ermee te beginnen voordat je hardnekkige klachten gaat ervaren. Zie het als cadeau voor jezelf, als kwaliteitstijd voor jezelf...........

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn