Tot nu toe schreef ik vier boeken. Althans, ik publiceerde er vier op de site. Als ik er de energie voor heb, zullen er zeker meer volgen, al was het alleen al omdat ik er meer schreef zonder ze echt helemaal af te maken. Of omdat ik er aanvankelijk andere plannen mee had. Zodat ik meer mensen kon bereiken.
Geef ze s.v.p. door, wijs anderen er op. Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen er iets aan hebben.

Bouw je eigen rots

bouw je eigen rotsLezen? Klik Hier

Het eerste boek is een verhalend geschreven opsomming van een groot aantal 'hulpmiddelen', stukken gereedschap die we in het dagelijks leven kunnen gebruiken om te groeien, om ons te ontwikkelen in een richting die we willen. Het is een logisch gevolg van een leerzame periode in mijn eigen leven en het nut wat ik ondervond van alles wat ik had gelezen om te gebruiken om anderen te helpen.
Het zijn soms kleine stapjes die grote verschillen maken......
Wil je het lezen?

Leider over je eigen leven

Leider

lezen? Klik Hier

Het tweede boek is een min of meer logisch gevolg van het eerste. Ik verbaas me over het grote aantal mensen wat niet de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven neemt. Of denkt dat ze dat niet kunnen doen, dat ze geen keuze hebben. Ook boek 3 gaat daar over, maar de inhoud verschilt. Je kunt je actief opstellen, de verantwoordelijkheid nemen, leider zijn (van je eigen leven wel te verstaan), en dat betekent dat je wat in de melk te brokkelen hebt, dat je wat te zeggen hebt, dat je dingen kunt veranderen. Ten goede uiteraard. Of niet, maar daar ben je dan ook zelf bij. Of je kunt passief opstellen, alsof je niets kunt veranderen in dit leven en aan jezelf.......je opstellen als slachtoffer (van het leven?). In dat laatste geval kun je altijd anderen de schuld geven van wat niet goed gaat en je handen in onschuld wassen. Maar tegelijkertijd ben je volledig afhankelijk van die anderen....

 

Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor je gezondheid

verantwoordelijk

Lezen? Klik Hier

Dit derde boek ligt enigszins in het verlengde van de vorige twee, maar gaat wat meer over de gezondheid. Ook dat is zo'n gebied - en ik kan het weten met alle ervaring vanuit de verschillende praktijken - waar te veel mensen zich opstellen als slachtoffer. Slachtoffer in de zin van "ik weet het niet", "ik kan niets", "ik heb er geen verstand van", "de ander weet het beter, eigenlijk weet iedereen het beter", "ik doe alleen wat mijn dokter zegt", etc. ik kan nog wel even door gaan. Veel mensen storten na een slechte diagnose in, om zich vervolgens helemaal passief over te geven aan de medische wereld. Op zich zou dat niet zo erg moeten zijn, want artsen hebben er voor gestudeerd...........maar, er is zoveel meer dan alleen dat lichaam. En bovendien zijn alle artsen het helemaal niet met elkaar eens over behandelingen, en bevinden veel artsen zich in een te conservatief wereldje met teveel oogkleppen om de hele werkelijkheid te kunnen zien. Hoe dan ook, het is nuttig om ook op dit punt leider te zijn. Enerzijds om je niet te snel omver te laten blazen, anderzijds om zinvol met je leven om te gaan op elk gebied. En waarom pas iets gaan doen bij een slechte diagnose en niet nu al preventief iets aan je gezondheid doen?

 

Hoe Chi Neng® Qigong mij weer op de been hielp

Hoe CNQ
Lezen? Klik Hier

Dit vierde boek is een boek met een heel persoonlijk verhaal. Voor wie niets van me weet: in 2003 kreeg ik een fietsongeluk, met verstrekkende gevolgen. Chronische heftige pijn, extreme vermoeidheid, afwijkingen, etc. Ik was niet meer in staat te werken en moest met al die klachten leren omgaan, of ze proberen kwijt te raken. En ik wilde geen slachtoffer zijn......... Na enige jaren kwam ik (weer) in aanraking met o.a. Chi Neng Qigong, en dat was een prachtig gereedschap om me (mede) uit het dal te trekken. Een van de kritieken die ik er op kreeg is dat er teveel emotie in het verhaal zat. Wel, die zijn er ook genoeg geweest. Maar toen ik dit boekje schreef deed ik dat zo neutraal mogelijk. Ik schreef al ergens anders op de site dat in de Chi Neng Qigong heel veel - zo niet alle - hulpmiddelen zijn terug te vinden voor een mooi en krachtig leven. Hoewel ik ook andere dingen noem in het boekje - omdat die me mede hebben geholpen - heb ik het dan ook geschreven als ode aan de Chi Neng Qigong! Met dankbaarheid............

 

Geneeskunde, wat een vak........deel 1

 genees1

Lezen? Klik Hier

Dit vijfde boek ben ik eigenlijk al begonnen vlak na het stoppen met de huisartsenpraktijk. Ik wilde verhalen delen, anekdotes. Mooie dingen, ervaringen, maar ook rare dingen en tegenstrijdigheden. Typische en minder typische gevallen uit de praktijk, die je niet altijd zou verwachten. Leermomenten, kippenvel-momenten. Aanvankelijk dacht ik het misschien zelfs te gaan uitgeven, maar na zo lange tijd en eigenlijk te veel verhalen en gedachten, heb ik besloten het als E-book delen op de site te zetten. Te beginnen met dit deel 1.
Het zijn aldus persoonlijke ervaringen vanuit de artsenpraktijk, in dit deel vooral uit de huisartsenpraktijk. Een bloemlezing van ervaringen en gedachtes, van serieus tot grappig.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn