N.E.I. staat voor Neuro-Emotionele  Integratie, hetgeen inhoudt dat je via het onbewuste (via kinesiologie) de  emotionele oorzaak achter een probleem (gedrag of ziekte) opspoort en vervolgens  behandelt.
Via de N.E.I. zijn we in staat om emotionele oorzaken achter ziekte en  ongewenst gedrag (denk ook aan nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen,  'verslaving', faalangst, leerproblemen, herhaald niet slagen in iets wat je wilt,  etc.) aan te pakken.
We neutraliseren daarmee ziekmakende of belemmerende emoties. De therapie is prettig om te 'ondergaan', en bijzonder  effectief. Veel mensen ervaren in enkele behandelingen meer  verbetering dan waar  andere therapieën jaren over deden.
En dat is niet onlogisch, omdat de oude 'littekens' met NEI worden weggehaald en geen invloed meer hebben, terwijl veel andere therapiën dit oud zeer min of meer in een lade stoppen waar het toch (minder) invloed blijft houden omdat het niet helemaal weg is (en bij kleine dingen al weer kan worden geactiveerd).

5 elementen

Het vinden van de 'blokkades' gaat via spiertesten, omdat we daarmee met het onbewuste kunnen communiceren. Verder wordt de al eeuwenoude kennis vanuit de Oosterse geneeskunde gebruikt (de 5 elementenleer) die ons heeft geleerd dat aan elk orgaan bepaalde emoties verbonden zijn. Uiteraard wordt dat uitvoerig uitgevraagd bij de behandeling, maar grofweg zou ik als voorbeeld de volgende combinaties kunnen noemen: angst - nier, verdriet - long, boosheid - lever, gebrek aan vertrouwen - alvleesklier/milt, rigiditeit - darm, etc.
Maar uiteindelijk is de eerste keer dat er emotionele 'schade' ontstond belangrijk, en er wordt uitgevraagd wanneer dat was, allemaal via de spiertesten/het onbewuste. Tussen de laatste keer en de eerste keer zitten vaak meerdere soortgelijke ervaringen, die dan soms in één keer worden behandeld.

N.L.P staat  voor Neuro-Linguïstisch Programmeren, wat grofweg betekent dat je gedrag  verandert via het gebruik van de taal (maar ook de beelden en gedachten die je  hebt). In de praktijk is het een methode om op verfijnde manier veranderingen  aan te brengen in de manier waarop we met dingen omgaan.

Samen maken deze twee methodes dat er een ideale manier ontstaat om te coachen  en blokkades die verandering of vooruitgang in de weg staan op te ruimen. We worden vrij van wat ons dwars zit of blokkeert......

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn